Ulldecona instal·la coixins berlinesos per reduir la velocitat al nucli urbà

L’obstacle està calculat de manera que els turismes, per la menor distància entre rodes, estan obligats a passar per la part elevada

25 enero 2022 11:20 | Actualizado a 25 enero 2022 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Ulldecona ha instal·lat coixins berlinesos en diversos punts del nucli urbà amb l’objectiu de reduir-hi la velocitat. En concret, de moment s’han col·locat a la Murada de Dalt, Murada de Baix i Avinguda Terrers.

Segons ha informat el consistori, en les properes setmanes se’n posaran també en altres punts on s’ha detectat que la velocitat dels vehicles que hi circulen es troba per damunt dels límits establerts, recollint a la vegada les queixes dels veïns per aquesta problemàtica «i amb la voluntat de guanyar en seguretat per als vianants i els propis conductors». Els nous elements són elevacions de plàstic dur i de forma quadrangular de color vermellós que van instal·lats al mig de la calçada.

L’obstacle està calculat de manera que els turismes, per la menor distància entre rodes, estan obligats a passar per la part elevada. En canvi, els vehicles d’emergències, com ambulàncies o camions de bombers, ho poden sortejar amb facilitat per l’amplada dels seus eixos. El límit de velocitat és de 20 km/h als carrers amb una calçada de plataforma única, és a dir, en què les voreres i la calçada són al mateix nivell. En el cas de les vies d’un sol carril per sentit, la limitació és de 30 km/h.

Comentarios
Multimedia Diari