Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ulldecona millora els seus actius patrimonials amb un ajut del pla de foment del turisme

La subvenció permetrà consolidar les restes arqueològiques del castell, adequar la segona planta del molí de Cèsar Martinell o netejar la façana de l’església

Maribel Millán

Whatsapp
Restes que s’han de consolidar del conjunt del castell medieval.  FOTO: Joan Revillas

Restes que s’han de consolidar del conjunt del castell medieval. FOTO: Joan Revillas

La Generalitat ha concedit un ajut de 350.000 euros del Pla de Foment Turístic a l’Ajuntament d’Ulldecona, per al projecte de millora dels equipaments turístics que ha de posar en marxa, valorat globalment en més de 700.000 euros i que s’ha d’executar entre el 2019 i el 2020. Les principals actuacions previstes són la consolidació de les excavacions al castell medieval, i l’adaptació del segon pis de l’oficina de turisme, situada a l’antic molí modernista de Cèsar Martinell.

La segona planta de l’antic molí d’oli de César Martinell, ara oficina de turisme. FOTO: Joan Revillas

Pel que fa al castell medieval, «diferents fases d’excavacions han tret a la llum restes de construccions que ara cal consolidar i mantenir perquè no es deteriorin», segons detalla l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura. 

A l’oficina de turisme, el segon pis de l’edifici modernista es vol destinar per a activitats culturals i socials, però actualment no es troba adaptat ni compleix la normativa d’accessibilitat. Així, entre altres actuacions, es preveu la instal·lació d’un ascensor. 

L’església de Sant Lluc

Una altra de les actuacions previstes, aquesta a través d’un conveni de col·laboració amb el Bisbat de Tortosa, és la neteja de la portalada i la pedra fundacional de l’església de Sant Lluc, entre altres millores d’il·luminació de la mateixa plaça de l’església, com ara la reposició dels llums situats a terra i avariats des de fa temps. 

Altres actuacions previstes dins d’aquest ambiciós projecte són la millora de l’eficiència energètica a la Casa de Cultura i la Biblioteca, i la recuperació de racons singulars del nucli antic de la població. «Es tracta de posar en valor petits elements, com ara restes de muralla, i detalls que ara poden passar desapercebuts», explica l’alcaldessa. 

Ulldecona aposta des de fa temps pel turisme patrimonial com un dels pilars del seu desenvolupament, amb actius importants com les pintures rupestres (de les que just es compleixen els 20 anys de la declaració com a Patrimoni de la Humanitat), les oliveres mil·lenàries, el conjunt del castell i el nucli antic de la població. Un altre pol d’atracció és el gastronòmic, amb dos restaurants amb estrella Michelin recentment renovada: Les Moles i l’Antic Molí. 

Temas

Comentarios

Lea También