Ulldecona ofereix terrenys industrials a tocar de l'AP-7

La tercera fase del polígon industrial Valldepins es va acabar el 2008, tot just a l'inici de la crisi, i va quedar buida

19 mayo 2017 19:41 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ulldecona disposa de 83.000 metres quadrats de sòl industrial buit que posa a disposició de les empreses que vulguin instal·lar-se al municipi. El polígon industrial Valldepins compta amb tres fases i un total de 400.000 metres quadrats.

Les dues primeres fases van ser impulsades per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i es troben al 90 per cent d’ocupació, mentre que la tercera fase va anar càrrec de l’Ajuntament (a través de la Societat Municipal Ulldecona Activa) i diverses empreses, «però la urbanització es va acabar l’any 2008, tot just a l’inici de la crisi, i va quedar buida», explica l’alcaldessa, Núria Ventura.

Pel que fa als terrenys públics, l’Ajuntament està estudiant les «fórmules adients» per facilitar la implantació de les empreses al sector, ja sigui a través de concursos, convenis de col·laboració o cessions, entre altres possibilitats.

«Aquests terrenys són sòl industrial consolidat, amb tots els serveis a peu de parcel·la, de manera que una empresa que vulgui traslladar-se només necessita la llicència per poder-s’hi instal·lar», explica l’alcaldessa, qui remarca també que el polígon industrial «es troba en una situació estratègica, en ple corredor del Mediterrani, a mig camí entre Barcelona i València i a tocar d’una sortida a l’autopista AP-7».

Valldepins compta actualment amb una trentena d’activitats industrials diverses que van des dels productes d’higiene (Maverick, proveïdor de Mercadona, compta amb més de 300 treballadors), fins a la indústria del moble, passant pel magatzem d’una cooperativa citrícola, tallers de productes de ferro o de vàlvules, una impremta o una empresa de pintures, entre altres. Així, un altre dels objectius que es marquen des de l’Ajuntament és afavorir les sinergies entre aquestes empreses, «per dinamitzar els sectors econòmics locals».

Comentarios
Multimedia Diari