Ulldecona supera les 11.000 visites guiades als seus actius turístics per tercer any

Aquest 2020 es duran a terme obres de consolidació al castell medieval del municipi

20 enero 2020 10:30 | Actualizado a 20 enero 2020 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més d’11.000 persones van gaudir l’any passat de les visites guiades als actius patrimonials d’Ulldecona. El conjunt de pintures rupestres de la serra de Godall (Patrimoni de la Humanitat) amb el Centre d’Interpretació i la visita als abrics, el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion i el castell medieval continuen sent, per aquest ordre, els llocs més visitats del municipi del Montsià, on l’oficina de turisme ofereix també visites al centre històric.

Respecte a les dades turístiques de l’any 2018, l’Ajuntament d’Ulldecona destaca l’augment del 15 per cent de les visites a les oliveres i del 150 per cent al centre històric, que ha superat els 600 visitants.

Precisament l’Ajuntament i Turisme Ulldecona estan treballant actualment per tal de completar l’oferta de visites als actius patrimonials del nucli històric amb noves propostes de cara a aquest any 2020.

A aquestes dades s’ha d’afegir el gran nombre de visitants que rep el complex de l’ermita de la Pietat; l’augment notable del turisme gastronòmic de qualitat, ja que al municipi hi ha dos restaurants amb estrella Michelin, les Moles i l’Antic Molí; i les més de 22.000 persones que es van apropar a la població el setembre de l’ any passat en motiu de les Festes Quinquennals i la renovada Fira de Sant Lluc.

«Molt destacable resulta també comprovar la gran afluència de públic de qualitat que mantenen les programacions culturals estables com la de Teatre Familiar de la Xarxa -Ull de Teatre, el cicle Patriomònium o les Jornades Musicals de l’Ermita», destaquen des de l’Ajuntament.

Amb l’objectiu de reforçar l’aposta pel turisme patrimonial, cultural i gastronòmic, es preveuen diverses accions durant aquest 2020.

Entre altres novetats, es preveu que entrin en funcionament les noves instal·lacions de l’Oficina de Turisme, situada al Molí de Cèsar Martinell, amb l’estrena d’una sala polivalent a la segona planta; i acabaran les obres de semi-peatonalització del tram nord del carrer Major, un fet que, segons el govern municipal, «potenciarà la circulació de vianants i la conseqüent dinamització dels serveis al centre de la vila».

Per la seva banda, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita continuarà apostant per la innovació tecnològica amb l’actualització de l’aplicació (app) de realitat augmentada e-ARt, per a millorar i expandir l’experiència dels visitants.

També s’instal·larà senyalització de noves rutes tant a peu com en BTT pel terme municipal unint els diferents punts d’interès, i es promocionarà el centre històric de la població, amb la creació de nous itineraris centrats en els valors arquitectònics, històrics, artístics i musicals de l’Església de Sant Lluc amb la seva portalada d’entrada, que actualment està en procés de restauració.

El castell d’Ulldecona també serà objecte aquest any de noves obres de restauració i consolidació, que afectaran a les excavacions i estructures situades davant la Torre de l’Homenatge.

La inversió és de 170.000 euros i forma part de les actuacions previstes dins el Pla de Foment del Turisme.

Comentarios
Multimedia Diari