Ulldecona suspèn les classes per la caiguda d'arbres als recintes de l'escola i l'institut

Al municipi s'han acumulat des de diumenge més de 200 litres per metre quadrat

21 enero 2020 16:15 | Actualizado a 21 enero 2020 17:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 

Ulldecona i Horta de Sant Joan són els dos municipis de Catalunya on de moment s’acumulen més precipitacions arran del temporal Glòria, superant des de diumenge i fins aquest dimarts a la tarda els 200 litres per metre quadrat. L’aigua acumulada, seguida d’un fort vent, ha fet caure una vintena d’arbres al nucli urbà i les rodalies d’aquest municipi del Montsià. Dos d’ells als recintes de l’Escola Ramon y Cajal i l’Institut Sales i Ferré.En el moment de la caiguda els alumnes estaven fent classe dins de les aules, i no hi ha hagut cap dany personal. Així, l’Ajuntament i les direccions dos centres han decidit suspendre les classes demà dimecres, per garantir la seguretat d'alumnes i professors (hi ha més arbres als dos recintes) i avaluar els danys ocasionats, entre els quals hi ha part del mur caigut entre els dos centres.

 

La brigada municipal treballa per retirar també els arbres caiguts a la zona del Lorito, el carrer Barcelona i als camins de l’Olivar i del Molí Nou.

L’acumulació de pluja també ha fet baixar amb força els barrancs i la Policia Local ha hagut de tallar nombroses carreteres secundàries i camins rurals. És el cas de la carretera d’Ulldecona a la Galera, i el camí dels Valentins, segons informa l’Ajuntament.

La pluja també ha estat la causa, amb tota probabilitat, de l’esfondrament d’una casa abandonada al carrer Vallàs, dilluns al vespre.

L’alcaldessa  d’Ulldecona, Núria Ventura, ha fet una crida als veïns perquè, en les properes hores i fins al final d'aquest episodi de pluges, no passen ni estacionen vehicles per camins rurals, per la vora del riu Sénia, sèquies i barrancs.

Comentarios
Multimedia Diari