Estabilitzat l'incendi forestal entre Tortosa i l'Aldea

En l'extinció hi treballen 18 dotacions terrestres de bombers. S'han hagut de desallotjar 18 persones

Àngel Juanpere

Whatsapp
Imatge de l'incendi de Tortosa. Foto: Ajuntament de Tortosa

Imatge de l'incendi de Tortosa. Foto: Ajuntament de Tortosa

Els bombers estan lluitant aquesta tarda de dimecres contra un incendi forestal que s'ha declarat a la zona del Coll de l'Alba, a caball dels termes municipals de Tortosa i l'Aldea. Poc abans de les deu de la nit, els bombers han donat el foc per estabilitzat.

El foc, amb l'ajuda del vent, està avançant per una àmplia zona boscosa. A les vuit de la tarda l'Ajuntament de Tortosa informava que 18 persones havien estat desallotjades dels seus habitatges.

Els bombers han rebut l'avís a les 18.11 hores. S'indicava que havia foc entre els colls de Santa Catalina i Coll Redó.

Davant la important massa forestal que hi ha al lloc i les inclemències meteorològiques, a les set de la tarda estaven treballant en les tasques d'extinció 16 dotacions terrestres -10 camions d’aigua i 8 vehicles lleugers- i dues d'aèries -dos helicòpters-. Però a quarts de vuit aquestes dues darreres s'estan retirant per manca de llum.

Els parcs que s'han mobilitzat són els de Tortosa, Amposta, l'Ametlla de Mar, Batea i Benifallet. També hi són dues unitats GRAF de Móra d'Ebre i Reus així com la seva Unitat Tècnica.

Foto: Ajuntament de Tortosa

La columna de fum és visible des de quilòmetres de distància.

Els agents rurals diuen que s'han cremat unes dues hectàrees. El potencial del foc seria de més de 50 hectàrees.

Inicialment semblava ser que es veien dues columnes de fum. Una s'ha pogut apagar ràpidament i els esforços es concentren en aquesta segona.

Foto: Ajuntament de Tortosa

Al lloc també s'han desplaçat agents rurals i dues patrulles dels Mossos d'Esquadra i també de la Policia Local de Tortosa, a més a més de Creu Roja.

El foc es troba en un coll, en una zona de difícil accés i on bufa vent moderat. Està en descendent, a mitja vessant, dins del contravent, i es mou lent, però amb intensitat.

Treballen en aquesta zona per evitar que propagui cap a una cresta. Està generant algun focus secundari més enllà del perímetre.

En les tasques d’extinció es treballa amb línies d’aigua amb el suport del foc tècnic i les eines manuals.

A quarts de deu, s'han trobat les línies de bombers.

Temas

Comentarios

Lea También