Un 5,7% dels tortosins emeten el seu vot als pressupostos participatius

Aquest dilluns es coneixeran els resultats

19 mayo 2017 15:23 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dissabte passat al vespre va finalitzar el període de votació dels Pressupostos Participatius de Tortosa. En total hi han participat 1.613 persones, que representen un 5,7% del cens. Avui dilluns a les 9 hores començarà l’escrutini, i el resultat de les inversions escollides es coneixerà entre avui mateix i demà. Les inversions s’executaran i finalitzaran abans de final d’aquest any.

Els tortosins majors de 16 anys van poder votar fins a tres opcions de les 140 propostes que van redactar els mateixos ciutadans, per escollir on destinar 130.000 euros d’inversions a Tortosa, 10.000 als Reguers i 10.000 a Vinallop.

Les propostes que es convertiran en inversions municipals seran les més votades fins a esgotar el pressupost, de forma que se’n podran executar més o menys quantitat de propostes en funció del que costen.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, fa una valoració positiva de la participació ciutadana. «Estem molt contents i s’han superat fins i tot les nostres expectatives», explica al Diari. «No és fàcil arribar a aquest percentatge, sent, a més, la primera vegada que celebrem els Pressupostos Participatius. La mateixa consultora Ceres, responsable de l’assistència tècnica, ens ha confirmat que és una participació molt alta comparada amb altres municipis».

Bel expressa el desig de conèixer els resultats de l’escrutini, (portat a terme per funcionaris de l’Ajuntament amb l’assessorament de la consultora) avui mateix o màxim demà. «Cada papereta pot ser un món, hi haurà moltes combinacions i serà difícil trobar dos paperetes amb les mateixes propostes». Apunta, no obstant, que les inversions escollides podran arrancar i concloure aquest mateix any. «Creiem que és possible», afirma.

De cara al futur, l’alcalde confirma la voluntat de seguir celebrant els Pressupostos Participatius. «L’alta participació a l’hora d’elaborar les propostes, i després de votar-les, és un incentiu per continuar fent-ho», declara. «L’any vinent segurament la situació econòmica de l’ajuntament també ens permetrà fer un esforç i incrementar una mica la dotació pressupostària».

Precisament, la gran participació a l’hora de redactar les propostes (fins 140 les finalment vàlides) ha provocat que el procés fos molt laboriós per als tècnics. Per als propers Pressupostos Participatius, Bel apunta que s’intentarà agilitzar el procediment i també arrencar abans, al mes de gener.

Comentarios
Multimedia Diari