Un 80% de les empreses d'Amposta preveuen no acomiadar personal tot i la pandèmia

L’Ajuntament d’Amposta va impulsar una enquesta, en la qual han participat 77 persones, per conèixer la situació del teixit econòmic a la ciutat i a la resta de les Terres de l’Ebre

13 julio 2020 09:21 | Actualizado a 13 julio 2020 09:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un 83% de les empreses d’Amposta no preveu l’acomiadament de personal o ho veu poc probable. És una de les xifres més positives de l’enquesta que l’Ajuntament d’Amposta, a través de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, va impulsar durant l’estat d’alarma per conèixer la situació del teixit econòmic de la ciutat amb una finalitat: poder desenvolupar solucions realistes per a la reactivació econòmica.
L’enquesta, que es va posar en marxa a finals de maig, ha estat contestada per 77 persones, de les quals un 40% eren propietaris d’empreses de menys de 10 treballadors, un 36% autònoms i un 17% PIMES. La majoria de respostes eren de veïns d’Amposta, tot i que també hi havia una petita representació del Montsià i el Baix Ebre. Si ens fixem en el sector, el més representat va ser el terciari, amb el comerç i l’hostaleria al capdavant.

I és que, tot i que durant l’estat d’alarma es van demanar ajudes econòmiques i l’exoneració de pagaments, moltes empreses no van tenir més remei que aprofitar la situació per adaptar-se a les noves necessitats, bé modificant els horaris del personal, iniciant-se en la venda en línia o fent canvis en les instal·lacions. De fet, 32 dels 77 enquestats valorava la possibilitat d’aprofitar el nou paradigma per vendre nous productes i serveis mentre que unes 17 preveien, en més o menys mesura, incorporar nou personal.
Ajudes.

D’altra banda, tres de cada quatre negocis deien haver sol·licitat la renda per compensar el pagament dels autònoms per pèrdua d’activitat superior al 75%, així com l’exoneració de la quota. En la mateixa línia, gairebé una quarta part es van adherir a un ERTO o van demanar un préstec ICO, mentre que, en menys mesura, les empreses ebrenques també van sol·licitar ajornaments tributaris i de les quotes de lloguer.

Com a conclusió, des del consistori apuntaven que les empreses han demostrat la importància de comptar amb un pla de reducció d’impostos locals, així com la reducció de les càrregues socials a treballadors i autònoms; de la mateixa manera que valoren positivament l’ajuda i assessorament per a la tramitació i coneixement de les ajudes. Finalment, també han posat sobre la taula la necessitat d’activar un pla per incentivar l’economia local.

Comentarios
Multimedia Diari