Un TEDxYouth amb molt de talent femení

Reportatge. La 4a edició del TEDxYouth@Amposta, que tindrà lloc el dia 1 de setembre, presentarà un total d’onze conferenciants, la majoria d’elles noies

30 agosto 2018 09:15 | Actualizado a 30 agosto 2018 09:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota el tema «No limits for us», la nova edició del TEDxYouth d’Amposta vol transmetre un missatge clau: que no existeixen límits ni barreres que puguin aturar el talent dels joves ni les ganes de demostrar de què són capaços. 

Aquest any, cal destacar que la majoria de ponents que s’han presentat són noies, i que només hi ha la presència d’un noi entre els conferenciants escollits.

La literatura, la ciència, la tecnologia, la vida, l’educació, la tolerància, el medi ambient o la sostenibilitat, seran algunes de les temàtiques que es tractaran en les diferents xerrades.

Joves provinents de Lleida, Girona i Barcelona, però també de les Terres de l’Ebre, protagonitzaran aquesta edició del fòrum de talent, que tindrà lloc l’1 de setembre, a les 16 hores, a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta.

«La recerca de joves ponents és un dels temes més complicats. Costa més trobar joves amb talent, simplement perquè, a diferència d’alguns adults, aquests no han preparat mai una ponència o perquè no saben quina idea poden transmetre al públic», va apuntar Toni Fernández, un dels organitzadors del TEDxYouth d’Amposta. 

Fernández també va desvelar que aquesta 4a edició, com a novetat, la tria dels joves es va fer a partir d’un càsting, ja que anteriorment eren els mateixos organitzadors els que feien la selecció dels ponents. Val a dir que, segons Fernández, aquest format de selecció «va resultar tot un èxit», ja que s’hi van presentar un total de 15 candidats.

11 ponents
Les xarrades les protagonitzaran un total d’11 joves.

Els primers que es van desvelar ja apuntaven la qualitat que tindria el TEDxYouth@Amposta: Laia Soler és una escriptora juvenil, guanyadora del I Premi Literari «La Caixa» per l’obra Los días que nos separan; Amanda Balada és activista mediambiental i actualment treballa com a responsable de desenvolupament de negoci a l’empresa londinenca Terracycle, i Mònica Sagrera és estudiant del doble grau de Medicina Veterinària i Ciència i Producció Animal, i ha estat multi premiada tant en l’àmbit nacional com internacional.

Progressivament hem anat coneixent els altres noms que compartiran les seves experiències: Gal·la Argelaga –una jove periodista que lluita contra el ciberassetjament–, l’estudiant de medicina Sara Clota, les inquietes bessones Àngela i Amanda Notari, la violoncel·lista ampostina Clàudia Domingo, la matemàtica Azucena Muñoz, el talentós Eric Matamoros i la polifacètica música Iman Essouri, conformen el programa del fòrum de talent d’aquest any.

TEDx
El passat mes de maig també va tenir lloc la quarta edició del TEDx Amposta on van participar com a ponents l’ebrenca Anna Brull, mezzosoprano premiada com la millor cantant d’òpera revelació d’Àustria o la ucraïnesa Anna Muzychuk, campiona del Món i d’Europa d’escacs, que va renunciar a participar en el campionat mundial femení d’escacs a Aràbia Saudita fent front a les normes masclistes que imposava el torneig.

Al TEDxYouth Amposta els protagonistes són diferents joves de Catalunya, que intenten combinar les ponències amb els vídeos TED per crear discussions profundes i connexions entre grups petits.

És un esdeveniment autogestionat, on tant els organitzadors com els conferenciants actuen de forma voluntària.

TEDxYouth@Amposta i TEDxAmpostaSalon sumen les Terres de l’Ebre a la xarxa de les ciutats que formen TEDx.

Comentarios
Multimedia Diari