Un ampollenc crea una app per navegar per tot el litoral espanyol

El veterà capità Josep Fabra ha creat ‘EasyPort’, una completa guia gratuïta en castellà, anglès i francès que ofereix tot tipus de serveis i informació pràctica de tot el litoral

03 abril 2018 09:31 | Actualizado a 05 abril 2018 12:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En una ocasió, arribant a Mallorca, el capità de iot Josep Fabra (l’Ampolla, 1973) va pensar que si necessitava ajuda o patia una mala experiència amb la seua embarcació no sabia a qui acudir ni coneixia els serveis dels ports on arribava. Va estar rumiant-ho fins que va decidir aliar-se amb un programador i crear una aplicació mòbil que inclogués tot tipus de serveis i informació pràctica per a navegar. 

Així va nàixer fa uns mesos l’app EasyPort, una completa guia gratuïta en castellà, anglès i francès. En un primer moment, Fabra va pensar en recollir la informació només dels ports de la Mediterrània, però finalment ha estès el servei a tot el litoral espanyol, també el del nord, Balears i Canàries. «La veritat és que ha sigut molta faena», explica al Diari Josep Fabra. En aquest temps, l’aplicació gratuïta, disponible tant per a Android com per a iOs, ha estat descarregada per 5.000 persones.

Un detall molt útil és que és una aplicació offline. «Una vegada la tens descarregada, no fa falta ni tenir Internet ni tenir cobertura per utilitzar-la», detalla Fabra. EasyPort inclou informació dels més de 7.000 quilòmetres de costa del litoral espanyol, fruit del coneixement i passió pel mar dels seus promotors. L’aplicació inclou informació geolocalitzada de tots els serveis propers al port en un radi de 25 quilòmetres, així com els serveis d’oci i hostaleria (hotels i restaurants) més propers a cada port, inclosos els centres de salut i les farmàcies o els supermercats.

EasyPort permet també l’accés a qualsevol contacte en cas d’emergència, ja siga Salvament Marítim, cossos de seguretat, Bombers, etcètera.
Fins al més mínim detall tècnic. Un aspecte que Fabra remarca és que l’aplicació també proporciona informació completa de tots els serveis de reparació i manteniment d’embarcacions, en cas que siga necessària.

«Ja m’havia passat diversos cops, que et trobes en un port desconegut sense saber què fer. Quan estàs al teu port, estàs a la teua zona de confort, coneixes el mecànic, l’electricista... per si tens un problema tècnic. Però quan estàs fora no tens ni idea», exemplifica el mariner. «Amb l’aplicació pots, per exemple, introduir la marca del motor de la teua embarcació i t’apareixerà el servei tècnic oficial o autoritzat que hi ha més proper».

La guia ofereix de forma senzilla i visual els serveis que ofereix cada marina: aigua, dutxes, combustible, moll d’espera, accés a minusvàlids... Així com informació actualitzada de la temperatura del lloc, humitat, pressió atmosfèrica, velocitat i direcció del vent, l’hora de l’alba i posta de sol, etcètera. 

En l’aspecte més tècnic permet conèixer el calat, l’eslora màxima i el nombre d’amarratges de cada marina, i accedir al moment per contactar amb els seus responsables.

L’aplicació està en constant creixement i actualització. Des de fa poc, també s’ha inclòs la taula de marees. «Estem gestionant ara afegir el servei de reserva d’amarratges també», precisa en aquest sentit el mariner. 

L’ampollenc i capità de iot Josep Fabra navega des de fa gairebé 30 anys, des dels 16 anys, i tota la seua vida ha estat molt vinculada a la mar. Aquesta experiència i la llarga trajectòria navegant amb diferents embarcacions ha sigut fonamental a l’hora de crear l’aplicació, que s’ha nodrit dels més mínims detalls.

«És una app feta a nivell d’usuari, comprovant i coneixent les carències que hi havia en el sector», argumenta. «Al final l’objectiu de l’aplicació és estar tranquil, que cada port, estiga on estiga, siga com casa teua. Aquest és el nostre lema».

EasyPort no deixa de créixer i de donar-se a conèixer i, d’aquesta forma, del 27 d’abril a l’1 de maig estarà present en un expositor al Moll Vell de Palma en la 35 edició del Palma International Boat Show.

Comentarios
Multimedia Diari