Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un ampostí crea un innovador pipican automàtic per a gossos

Móra la Nova estrena un pipican que atrau els gossos i que retira els excrements directament al clavegueram 

M.Pallás

Whatsapp
Ahir a la tarda, Móra la Nova va inaugurar el pipican automàtic, ara en prova pilot. Foto: joan revillas

Ahir a la tarda, Móra la Nova va inaugurar el pipican automàtic, ara en prova pilot. Foto: joan revillas

Els gossos de Móra la Nova seran els primers en poder provar un innovador pipican automàtic que recull els seus excrements i que desinfecta l’espai amb només un clic.

Es tracta de Washpi, un invent patentat a Suïssa de l’emprenedor d’Amposta Marc Balada. Balada, propietari de tres gossos, va buscar una solució quan les seues mascotes feien les necessitats dins de casa si ell tardava una estona en poder-los treure a passejar. Va provar primer l’invent, de mides més reduïdes, a casa seua, i en veure que funcionava ha creat un pipican més gran per poder-lo adaptar a l’espai públic.

«Vaig pensar que podia contribuir a tenir més netes les ciutats i els pobles», explica l’emprenedor.

Ara, l’Ajuntament de Móra la Nova l’ha instal·lat en una zona enjardinada i el tindrà sis mesos en proves. El pipican serà una prova pilot i servirà a l’emprenedor per fer demostracions en altres municipis. Si no funciona, es retirarà. 

Washpi és un espai on els gossos poden fer les seues necessitats. Funciona tant per a excrements líquids com sòlids i tant per a gossos com per a gosses. Un cop l’animal haja acabat i sortit de l’espai, el propietari només ha de prémer un botó. Automàticament, es dispara aigua a pressió que retira els excrements cap al clavegueram, ja que el pipican està connectat a la xarxa de clavegueram, i un producte desinfectant neteja l’espai. Alhora, aquest líquid conté feromones per tal que els animals vulguen emprar el pipican per fer les seues necessitats. Marc Balada avança al Diari que ara està treballant amb el pipican petit, per a les llars, i que sortirà aviat al mercat.

Temas

Comentarios

Lea También