Un bus del Banc de Sang comença a vacunar sense cita prèvia a pobles ebrencs

La vacunació en els punts mòbils va dirigida a la població de més de 40 anys

08 julio 2021 05:30 | Actualizado a 08 julio 2021 08:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir es va instal·lar a Alcanar l’autobús del Banc de Sang i Teixits per tal d’administrar vacunes sense cita prèvia a les franges d’edat de més de 40 anys. L’autobús es va situar davant el Centre Cívic del municipi, des de les 10.30 fins a les 18.00 h, i es van administrar un total de 150 dosis de la vacuna Janssen.

Les vacunes van ser administrades per un equip format per personal d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre i del Banc de Sang i Teixits. Des de Salut es vol agrair també la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcanar per fer possible la logística d’aquest punt mòbil de vacunació.

Poc després d’obrir-se, es van formar cues de persones que volien rebre la vacuna monodosi. Després d’identificar-se documentalment a l’exterior, els usuaris anaven passant a l’interior de l’autobús on se’ls dispensava la vacuna i en sortien pocs segons després per guardar els quinze minuts d’esperar posteriors en espais habilitats dins i fora del Centre Cívic. Una hora després, la concurrència ja es va reduir visiblement i els usuaris anaven arribant poc a poc mentre el personal d’infermeria no perdia l’ocasió de preguntar a tothom que s’atansava si estava interessat a posar-se la vacuna. Un dels que s’hi va apropar va ser Ivan March. Després de deixar passar les tres cites anteriors que li havien proposat, es va presentar al bus d’Alcanar per rebre la vacuna. «A mi m’ha anat perfecte. M’ho ha dit la meva parella d’Alcanar. És només una dosi. Per mi és un regal: jo ara volia vacunar-me, hauria pagat diners. Ho haurien de fer a tot arreu», afirmà.

Segons detallen des de la Regió Sanitària, l’objectiu de l’estratègia és accelerar la vacunació des d’una vessant molt més comunitària, entre la població dels municipis o barris on s’hi instal·lin, oberta a persones majors de 40 anys i, especialment, a persones en situació de vulnerabilitat que tinguin dificultats –idiomàtiques o de bretxa digital, per exempleper accedir als punts existents habituals. També servirà per incentivar i facilitar la vacunació a punts concrets del territori on calgui augmentar els índexs de cobertura.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, recalca que aquesta «és una campanya adreçada a persones de més de 40 anys, que són aquelles persones que tenen major risc de complicació en cas de contagi». Lleixà també va voler demanar «prudència i seguir les mesures de protecció per tal d’entre tots doblegar la corba de contagis».

La iniciativa va arrencar dimarts a Gandesa, on es van dispensar 317 dosis al Casal de Joventut.

Ulldecona

Un altre dels municipis on es va dur a terme ahir la vacunació sense cita prèvia va ser a Ulldecona. Allí, segons va informar l’Ajuntament, en 30 minuts es van acabar les 90 dosis disponibles, majoritàriament entre joves. Des del Consistori es va lamentar que desenes de persones es van quedar sense vacunar i es va demanar a Salut que faci arribar més dosis.

Comentarios
Multimedia Diari