Un centenar d’actors i tècnics donen vida als Pastorets d'Ulldecona

El Patronat de la Passió estrena temporada de l’obra nadalenca i treballa ja en el 40è aniversari que tindrà lloc l’any que ve

13 diciembre 2019 10:30 | Actualizado a 16 diciembre 2019 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La participació del grup Batukada Esmuvi (amb membres de Vinaròs i Ulldecona) és la principal novetat de la 39a edició dels Pastorets d’Ulldecona, tot un clàssic del Nadal a les Terres de l’Ebre i el Maestrat.

El nou president del Patronat de la Passió (l’entitat organitzadora de la representació nadalenca), Juanjo Sans, destaca que l’obra compta amb la presència d’actors amateurs d’altres pobles veïns, com ara Alcanar, Vinaròs o la Sénia, entre molts altres.

Per aquesta raó, la directora Bienve Borràs apunta que els Pastorets d’Ulldecona són «una icona del territori ebrenc, ja que totes les persones que venen a actuar de fora se’ls senten molt seus».

Per a Borràs, «d’una banda, hem intentat recuperar l’essència dels Pastorets de Folch i Torres i connectar-la amb els trets identitaris del nostre territori. D’altra banda, hem consolidat un elenc artístic estable que ens ha permès millorar la posada en escena any rere any». Així mateix, també s’ha consolidat la versió que es va encetar l’any 2016, amb l’arribada a la direcció de Bienve Borràs, «tot i que les representacions no han estat totes iguals durant aquests quatre anys», segons assegura la directora.

El president de la rejovenida junta directiva, Juanjo Sans, manifesta que «a l’edició d’enguany se li dona més èmfasi al naixement de Jesús» i recorda que l’any vinent, els Pastorets d’Ulldecona arribaran al quarantè aniversari de representacions ininterrompudes.

El president indica que «ja estem treballant en un nou projecte de cara a l’aniversari. Un dels pilars bàsics serà una nova manera de fer la difusió de l’obra. És una nova proposta que estem madurant amb la directora Bienve Borràs», explica.

El cartell d’enguany és obra de Marta Santotomàs, mentre que un centenar de persones, entre actors, tramoies, maquillatge, llums i tot l’equip tècnic fan possible les tres representacions programades al Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona, la primera aquest proper diumenge 15 de desembre.

Com que Els Pastorets van adreçats a un públic familiar, els preus són molt assequibles, amb descomptes per als espectadors. El preu són 6 euros. 5 euros si es presenta el díptic al treure l’entrada o s’adquireix aquesta entrada per internet.

Sinopsi

L’argument combina els continguts tradicionals del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.

A principis del segle XXI l’escenificació dels Pastorets és molt estesa en els territoris de parla catalana. Juntament amb les ‘passions’ de Jesucrist, són les representacions tradicionals més arrelades al territori.

En general, l’argument de l’obra es construeix a partir de tres històries que es van desenvolupant de forma entrellaçada: la primera, les esposalles de Josep i Maria, la parella en cerca de posada i el naixement; la segona, la lluita entre àngels i dimonis; i la tercera, centrada en els pastors, de caràcter còmic i costumista.

Comentarios
Multimedia Diari