Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un espectacle al Palau de la Música obre l'aniversari de la Guerra Civil

Un acte inspirat en Pau Casals encetarà demà, 18 de juliol, el programa oficial de commemoració dels 80 anys dels fets

A.Caralt

Whatsapp
Logotip de l´acte inaugural, amb la imatge del mestre Pau Casals i el colom de la pau. Foto: DT

Logotip de l´acte inaugural, amb la imatge del mestre Pau Casals i el colom de la pau. Foto: DT

Demà, dilluns, 18 de juliol, tindrà lloc al Palau de la Música Catalana ‘L’últim assaig’, l’acte inaugural del programa de commemoració del 80è aniversari de la Guerra Civil organitzat per la Generalitat de Catalunya.

L’acte s’inspira entorn de la figura del vendrellenc Pau Casals i vol servir per reconèixer les persones que van patir la guerra de manera directa o indirecta i per reivindicar els valors universals de pau, justícia i reparació.

L’últim assaig

El 18 de juliol de 1936, Pau Casals assajava al Palau de la Música amb la seva orquestra, l’Orfeó Gracienc i la soprano Conxita Badia la Novena Simfonia de Beethoven. L’endemà l’havien d’interpretar en la inauguració de l’Olimpíada Popular de Barcelona. En ple assaig, però, va comparèixer un emissari de la Generalitat anunciant l’aixecament militar al Nord d’Àfrica i a diversos punts d’Espanya, el cop d’estat contra la República i l’inici de la Guerra Civil, fets que suspenien el concert. ‘L’últim assaig’ recupera aquell concert interromput i recorda les etapes que van protagonitzar el període de la Guerra Civil.

L’actriu i cantant Helena Miquel, juntament amb els actors Toni Sevilla i Maria Rodríguez, dirigiran l’acte fent nombroses referències a escriptors cèlebres com Pere Calders, George Orwell, Antonio Machado o Joan Sales, entre d’altres. L’Orfeó Gracienc i la Coral Càrmina, dirigits per Poire Vallvé; l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno, i la Companyia Elèctrica Dharma, acompanyaran l’acte amb diverses interpretacions musicals.

D’arreu del país

L’acte comptarà amb la presència de nombrosos testimonis directes del 18 de juliol de 1936 i representants de l’administració local de tot Catalunya, d’institucions de memòria històrica, d’entitats de societat civil, així com una nombrosa representació del cos consular a Catalunya, amb l’assistència dels països que van tenir vinculació directe amb la Guerra Civil.

Des de les Terres de l’Ebre, el Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) ha organitzat un autocar per assistir a l’acte inaugural

Amb ‘L’últim assaig’ s’inicia el programa commemoratiu dels 80 anys de la Guerra Civil que impulsa la Generalitat. També coorganitzen la commemoració el Memorial Democràtic, l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), el Museu Memorial de l’Exili (MUME) i el COMEBE.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También