Un espectacular incendi calcina les històriques drassanes Nicolau

Els Bombers de la Generalitat van estar tota la nit de dissabte treballant per apagar les flames, que deixaven un ferit lleu i creaven una espectacular columna de fum que es podia divisar des de la distància dels pobles del voltant

18 junio 2018 07:16 | Actualizado a 19 junio 2018 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un espectacular incendi deixa calcinades les emblemàtiques naus de drassanes Nicolau, ubicades al municipi de Sant Carles de la Ràpita
Les flames es van iniciar aquest dissabte passat, 16 de juny, a la nit, creant una espectacular columna de fum que es veia des dels municipis del voltant.

D’aquesta manera, el foc va cremar totalment la històrica empresa fundada el 1917 i va deixar un ferit de poca gravetat, que va ser evacuat a l’Hospital d’Amposta pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), segons informen els Bombers de la Generalitat.

Els Bombers apunten que van rebre dissabte, a les 21.07 hores, l’avís d’un incendi en unes drassanes, ubicades a la zona de l’embarcador de les Muscleres, a la carretera de Sant Carles de la Ràpita a Poblenou del Delta. 

12 dotacions de bombers

Fins al lloc dels fets es van desplaçar una dotzena de dotacions de Bombers de la Generalitat, que a les tres de la matinada van poder donar el foc per controlat. Al lloc dels fets també s’hi van arribar a desplaçar cinc unitats dels Mossos d’Esquadra.

Durant aquelles hores, les flames van cremar totalment el conjunt de naus, de 2.000 m2, dedicades a la producció de vaixells, amb embarcacions i materials diversos, així com una zona de vegetació que hi havia entre elles d’uns 5.000 m2.

Ahir, diumenge al matí, els Bombers de la Generalitat van continuar treballant al llarg de la zona, ja que encara quedaven punts calents al perímetre i al seu interior.  Tres vehicles d’aigua van estar remullant la zona des de fora ja que hi havia  perill que la nau pogués col·lapsar.

Cap a tres quarts de dotze del migdia el foc es va donar per extingit i les dotacions de Bombers  de la Generalitat es van retirar, donant per finalitzada totalment la seva feina.

Afectacions secundàries

Dues persones de l’habitatge del costat de la nau van ser desallotjades la mateixa nit de dissabte, en detectar-se el foc. Segons els Mossos d’Esquadra, diumenge ja van poder tornar als seus domicilis, en quedar totalment controlat l’incident.

Pel que fa a les afectacions viàries, la circulació de la TV-3408 va quedar temporalment tancada durant el dissabte a la nit, reobrint el pas el diumenge quan els bombers marxaven del lloc.

Comentarios
Multimedia Diari