Un guarda de vedats del Baix Ebre i Montsià traficava amb milers de conills caçats furtivament

El seguiment d’una actuació de l’URMA permet desmantellar una pràctica fraudulenta i molt lucrativa 
al Baix Ebre i Montsià

04 junio 2017 15:21 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una investigació de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra a l’Ebre ha permès desmantellar la pràctica il·lícita d’un guarda de vedats de caça del Baix Ebre i Montsià que traficava amb milers de conills caçats furtivament.

Fa uns dies, l’URMA va denunciar un caçador veí de Godall per capturar conills furtivament amb l’ús de fures en una finca de la Galera, al Montsià. 

Arran d’aquesta actuació, la unitat va estirar del fil amb l’objectiu de conèixer perquè es caçaven els conills i en quina quantitat. La investigació els ha conduït fins a un guarda de vedats de caça de les dues comarques ebrenques pel qual treballaven diversos caçadors furtius. 

Aquests, com el veí de Godall, li subministraven els conills i el guarda els venia, a un preu de mitjana de 10 euros cada exemplar, a altres vedats de caça per a repoblar les àrees i augmentar-ne, així, l’interès cinegètic. L’acusat disposava d’una extensa xarxa de contactes, inclòs de fora de Catalunya, on vendre els animals.

Més de 4.000 conills

El caporal Salvador Mauri calcula que en una temporada, d’uns quatre mesos de durada, l’acusat podia gestionar més de 4.000 conills, la immensa majoria obtinguts de manera il·legal però també de manera legal, amb una facturació estimada superior als 40.000 euros.

L’infractor hauria realitzat aquesta lucrativa pràctica durant anys. 

Ara s’enfronta a fortes multes derivades de l’expedient que tramita el Departament d’Agricultura. 

Comentarios
Multimedia Diari