Un incendi crema 11,3 hectàrees al barranc de Sant Antoni a Roquetes

S´investiga si ha pogut ser intencionat, tot i que el modus operandi és diferent al de diversos focs provocats que hi ha hagut a Tortosa

19 mayo 2017 16:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

 

Un incendi va cremar ahir cinc hectàrees de terrenys al barranc de Sant Antoni, al terme municipal de Roquetes. Els Bombers van rebre l’avís del foc cap a les l0.30 del matí. Les flames avançaven en una zona de matolls i canyes  al fons del barranc, atiades pel fort vent que bufava a la zona durant tot el matí. 
Fins a 19  dotacions terrestres dels Bombers i  tres mitjans aeris van participar en les tasques d’extinció i van permetre estabilitzar el foc poc després de les  dues del migdia i controlar-lo a la tarda, tot i que cap a les 13.00 els mitjans aeris es van haver de retirar perquè els cops de vent els impedien treballar amb seguretat. 
El fet que fora del barranc hi haguessin camps de conreu va ajudar a controlar les flames. Amb tot, per precaució es van evacuar preventivament sis persones de dues finques rústiques properes, concretament quatre persones d’una propietat i dues més de l’altra. 
També es van desplaçar  fins al lloc deu dotacions dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació per esclarir les causes d’aquest incendi. «Si es confirma que l’origen del foc ha estat al fons del barranc, es podria suposar que ha estat intencionat, ja que l’accessibilitat ha de ser de forma expressa i allí no hi ha cap tipus d’activitat agrícola. Els veïns afirmen que el foc sortia del fons del barranc», va assegurar  l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas. De fet,de moment  a la zona no s’han trobat indicis que el foc hagi pogut ser per causes accidentals. 
En els darrers mesos s’han produït diversos focs intencionats a la zona de Tortosa i poblacions del voltant. Amb tot,  la tipologia dels focs i  l’origen seria diferent ahir, respecte als que es van produir al gener i el febrer al terme de Tortosa. Així, en el cas del Barranc de Sant Antoni el foc es va originar a plena llum del dia, i  l’origen seria un sol focus. Per contra, els provocats a la zona de Campredó i la Simpàtica  s’haurien produït per la nit i en diversos focus successius que van fer anar de corcoll Bombers i Mossos. 
 

M. Millan/M.Pallás
Un incendi ha cremat aquest dimarts 11,3 hectàrees de terrenys al barranc de Sant Antoni, al terme municipal de Roquetes. Els Bombers han rebut l’avís del foc cap a les 10.30 del matí. Les flames avançaven en una zona de matolls i canyes  al fons del barranc, atiades pel fort vent que bufava a la zona durant tot el matí. 
Fins a 19  dotacions terrestres dels Bombers i  tres mitjans aeris han participat en les tasques d’extinció i han permès estabilitzar el foc poc després de les  dues del migdia i controlar-lo a la tarda, tot i que cap a les 13.00 els mitjans aeris s'han hagut de retirar perquè els cops de vent els impedien treballar amb seguretat. 
El fet que al perímetre del barranc hi haguessin camps de conreu ha ajudat a controlar les flames. Amb tot, per precaució s'han evacuat preventivament sis persones de dues finques rústiques properes, concretament quatre persones d’una propietat i dues més de l’altra. 
També s'han desplaçat  fins al lloc deu dotacions dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació per esclarir les causes d’aquest incendi. «Si es confirma que l’origen del foc ha estat al fons del barranc, es podria suposar que ha estat intencionat, ja que l’accessibilitat ha de ser de forma expressa i allí no hi ha cap tipus d’activitat agrícola. Els veïns afirmen que el foc sortia del fons del barranc», ha assegurat  l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas. De fet,de moment  a la zona no s’han trobat indicis que el foc hagi pogut ser per causes accidentals. 
En els darrers mesos s’han produït diversos focs intencionats a la zona de Tortosa i poblacions del voltant. Amb tot,  la tipologia dels focs i  l’origen seria diferent ahir, respecte als que es van tenir lloc al gener i el febrer al terme de Tortosa. Així, en el cas del Barranc de Sant Antoni el foc es va originar a plena llum del dia, i  l’origen seria un sol focus. Per contra, els provocats a la zona de Campredó i la Simpàtica  s’haurien produït per la nit i en diversos focus successius que van fer anar de corcoll Bombers i Mossos. 
 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari