Un nou col·lectiu fomenta l’ús de la bicicleta a Amposta

Els membres de ‘Viure en bici’ demanen ampliar la xarxa de carrils bici i millorar les infraestructures de suport al ciclista urbà

26 septiembre 2020 11:00 | Actualizado a 26 septiembre 2020 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Naix a Amposta una iniciativa ciutadana per fomentar l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible a la ciutat i el conjunt de les Terres de l’Ebre. L’entitat Viure en bici té tot just dos mesos de vida i ja compta amb una cinquantena de socis, que s’han proposat treballar per millorar les infraestructures, les vies i la seguretat dels que trien aquest mitjà de transport per moure’s tant pels espais urbans com pel medi natural, en la línia d’altres col·lectius ebrencs com Me moc en bici.

Els representants de Viure en bici ja han tingut una primera trobada amb l’Ajuntament d’Amposta, a qui han fet lliurament d’un escrit amb les principals determinacions i criteris envers la creació de la xarxa de carrils bici de la ciutat i una valoració de l’estat actual. «Estem treballant en una proposta pròpia de xarxa de carrils bici urbans», explica el president de l’entitat, Martí Soriano. Al seu entendre, la primera xarxa d’itineraris de carrils bici de la ciutat «ha d’anar dirigida a promoure i facilitar la mobilitat dels xiquets i xiquetes de la ciutat entre els seus domicilis i les escoles i viceversa, d’una forma segura i autònoma». Aquesta xarxa escolar protegida, remarquen, ha de ser el nucli a partir del qual es podran anar enllaçant altres itineraris o destinacions com ara els de les zones perifèriques de treball (polígons i indústries), zones comercials i d’oci, equipaments i serveis municipals, enllaç amb rutes ciclistes i cicloturistes de l’entorn, entre d’altres.

També es proposen treballar en la implementació d’infraestructures i serveis als ciclistes (punts d’estacionament segurs); l’ajustament i disseny de totes i cadascuna de les interseccions amb les vies ciclistes, inclosa la col·locació de senyalització general i particular; i per l’adopció de mesures i polítiques de pacificació del trànsit de vehicles a motor, especialment a l’entorn dels centres educatius. «Les nostres propostes se centren ara a Amposta però ens obrim també a la resta del territori»; comenta Soriano.

Més iniciatives: Alcanar endega el projecte ‘Anem en bici a l’escola’

Per altra banda, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, a Alcanar s’ha posat en marxa la iniciativa ‘Anem en bici a l’escola’.  El projecte, promogut per l’Ajuntament,  l’Escola Joan Baptista Serra i la Policia Local , pretén que els xiquets i xiquetes del poble guanyen autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l’escola, promovent alhora un compromís cap a la comunitat.
«La iniciativa és un tornar a la nostra infantesa. Tornar a aquells temps en què fer-nos grans era anar en bici a les escoles noves», destaca Josep Forcadell, director de l’Escola Joan Baptista Serra. La Policia Local impartirà formacions als infants perquè coneguen les diferents rutes segures per arribar a l’escola i perquè ho facen extensiu als pares. 

Comentarios
Multimedia Diari