Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un nou servei de bus connecta la Sénia , Ulldecona i Alcanar

És una iniciativa dels tres instituts dels municipis i els principals beneficiaris seran els estudiants de cicles formatius

Marina Pallás

Whatsapp
El nou servei de bus sortint aquest dimarts des del municipi de la Sénia. Foto: Joan Revillas

El nou servei de bus sortint aquest dimarts des del municipi de la Sénia. Foto: Joan Revillas

La comarca del Montsià ha incrementat les freqüències de les rutes de transport regular entre els municipis d’Alcanar, Ulldecona i la Sénia. Es tracta d’una demanda històrica que pretén facilitar la mobilitat entre les tres poblacions, així com la connectivitat amb altres rutes del Montsià en general, amb una incidència especial en l’alumnat d’ensenyaments postobligatoris d’aquests municipis

La iniciativa ha sigut dels tres instituts dels tres municipis, que ofereixen diversos cicles formatius. «Entre els tres centres són com un macroinstitut», explica l’alcalde la Sénia, Joan Moisés. «I faltava una clara comunicació entre ells».

Així, els nous serveis de transport de bus interurbà, que es concreten en quatre noves freqüències en cada sentit i que ja estan en marxa, coincideixen amb els horaris d’entrada i sortida de l’alumnat dels diferents cicles de formació professional que hi ha implantats als instituts d’aquestes poblacions del Montsià.

L’acord per a la implantació d’aquests nous serveis s’ha gestat després d’un llarg procés de negociació que entre els Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, el Consell Comarcal del Montsià, els ajuntaments d’Alcanar, la Sénia i Ulldecona i de les direccions dels instituts de les tres poblacions. L’eix del riu Sénia no estava comunicat i hem aconseguit vuit trajectes coincidint amb els horaris dels cicles. Ha sigut molta faena però significa un gran pas», valora Moisés.

Tot i això, com apunta l’alcalde el servei també podrà ser molt beneficiós per a la resta de la ciutadania. Així, de cara a l’estiu, les poblacions d’Ulldecona o la Sénia podran fer aquest trajecte fins a les Cases d’Alcanar per gaudir de la platja. Com apunta l’alcalde de la Sénia, el servei també pot servir per agafar el bus a Alcanar per anar a Barcelona. «Fas molta volta, però ja és alguna cosa i pot beneficiar algú, ja que cada hora passa un bus per anar fins a Barcelona». 

En aquest sentit, l’alcalde recorda que les connexions per anar fins a Amposta o a Tortosa (on són els hospitals o per agafar el servei de tren) encara no és satisfactori. «També faltaria poder comunicar millor els pobles d’interior com Santa Bàrbara, Godall o Masdenverge...», expressa Moisés. 

Temas

Comentarios

Lea También