Un passeig per racons paradisíacs

El tram del GR92 comprès entre l’Ametlla de Mar i l’Ampolla és una de les rutes paisatgístiques més especials i ben cuidades de la costa de Catalunya

16 abril 2018 11:23 | Actualizado a 18 abril 2018 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un passeig per la costa Mediterrània que ofereix un contrast de paisatges i colors únics. L’aigua cristal·lina de les petites cales paradisíaques que et vas trobant pel camí reflecteix també els tons rojos dels penya-segats que envolten moltes d’aquestes platges, rematant-ho amb el verd dels pins, que ofereixen zones extenses de vegetació al llarg de tot el transcurs.

El tram del GR92 que recorre les platges de l’Ametlla de Mar, passant pel Perelló i arribant a l’Ampolla (o a la inversa) és un dels trams de costa més ben protegits i poc alterats de Catalunya. Tot aquell qui s’endinsa en aquesta excursió, gaudeix d’una de les rutes paisatgístiques costaneres més especials. És l’única manera d’arribar a moltes de les petites cales que es troben en mig del camí, que no tenen altre accés. Cales solitàries i úniques, que et transporten a un paradís inigualable. En èpoques de calor, o en dies assolellats, són el refugi idoni per refrescar-se i gaudir d’un bon bany. 

La ruta transcorre per primera línia de costa, utilitzant el camí de ronda sempre que és possible. Amb un desnivell suau, es tracta d’un camí de roques amb força pujades i baixades, per tant és aconsellable anar-hi ben calçat. Es tracta d’un trajecte de baixa dificultat del qual poden gaudir tots els membres de la família. 

Hi ha diverses maneres d’organitzar aquesta excursió, tot i que una de les més habituals, per ser de les més còmodes, és deixar el cotxe al final de la ruta i anar amb tren fins a l’inici. És a dir, es pot deixar el cotxe a l’Ampolla, agafar el tren fins a l’Ametlla de Mar i allí iniciar la ruta GR92, que et portarà fins a l’Ampolla un altre cop (també es pot fer a la inversa, depenent de les preferències de cadascú). D’aquesta manera, la línia de tren entre l’Ampolla i l’Ametlla et permet transcórrer aquest passeig amb total comoditat i en una sola direcció.

Es tracta d’un tram de costa amb un alt valor natural i paisatgístic. Els punts que inicien i tanquen la trajectòria són el Port de l’Ametlla de Mar i el Port de l’Ampolla. El trajecte transcorre per espais emblemàtics com el Port de l’Estany, de l’Ametlla de Mar, que fa poc va habilitar un pas japonès per als caminants del GR92. 

En el seu pas pel municipi del Perelló travessa platges paradisíaques com el Pont de l’Àlia o la platja de Santa Llúcia, on es disposa d’una zona de pícnic per descansar i menjar alguna cosa. Arribant ja al terme de l’Ampolla, el camí travessa la platja de Cap-roig, situada a la ruta dels penya-segats, envoltada per roques rogenques, que li donen el nom a la platja. Tot i que, a la vegada, està formada per sorra. El paratge que la rodeja és d’una gran bellesa, amb vegetació molt abundant de pinars i alzines.  

El trajecte pel GR92 entre els dos municipis és, aproximadament, d’uns 16 quilòmetres. El passeig no té pèrdua, ja que el camí està senyalitzat en tot moment amb una línia roja i una blanca, que indica la direcció.

Si t’apropes a les Terres de l’Ebre, és una excursió obligatòria, una de les més boniques de la costa.

Comentarios
Multimedia Diari