Un periodista de Letònia comença a peu el recorregut de la Via Catalana

El seu primer tram és Alcanar-Amposta i ahir un grup de l'Assemblea Nacional Catalana li va donar la benvinguda al Pont Penjant

19 mayo 2017 19:46 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El periodista i escriptor letó Otto Ozols va iniciar ahir a peu el recorregut de la Via Catalana realitzada l’11 de setembre del 2013. Diumenge va aterrar a Catalunya procedent de Riga i ahir va realitzar el tram entre Alcanar i Amposta. Al vespre, voluntaris de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i regidors de l’Ajuntament van donar-li la benvinguda al Pont Penjant d’Amposta.

La Via Catalana del 2013 es va inspirar en la que van realitzar els països bàltics el 1989. «I Otto Ozols, catalanòfil, ens va ajudar a tenir contactes d’allà», explica Hadar Ayxandri, de l’Assemblea Nacional Catalana de les Terres de l’Ebre.

Així, inspirant-se en ambdues vies, Ozols es va proposar el repte de fer la ruta catalana a peu, en correspondència amb aquests lligams establerts entre ell i Catalunya durant els últims anys.

Un grup de voluntaris de l’ANC l’anirà rebent, donant-li la benvinguda i allotjant-lo a cada regió que travesse. Les Terres de l’Ebre han sigut la primera parada de la seua ruta, i la seua benvinguda va realitzar-se al Pont Penjant d’Amposta que és, també, una gran icona de la Via Catalana de l’any 2013.

«A Letònia es creu en el dret a decidir. Crec en les idees catalanes, i fins i tot Catalunya és un país més gran i poblat que d’altres avui en dia independents», va valorar Ozols. «Els nostres polítics veuen amb normalitat que s’estiga demanant la independència de Catalunya i el que espero dels polítics d’aquí és que se siga democràtic. La democràcia és la mateixa per a tothom».

Ozols va explicar que aprofitarà aquesta experiència per traslladar al seu país el que està passant i veient a Catalunya. «Catalunya és una nació orgullosa i no sols és Barcelona. Vull explicar que hi ha tot un país més enllà de la capital. Ique és molt bonic i molt inspirador».

Avui i demà passarà per l’Aldea, Camarles, l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar. L’Assamblea busca voluntaris que vulguen ajudar-lo i hostatjar-lo. Ozols té previst finalitzar la Via Catalana en tres setmanes, fins arribar al Pertús. Després, vol viure el dia de Sant Jordi a Barcelona, just abans de tornar-se a Riga, ja que creu que és una festivitat que es pot importar al seu país. Es pot seguir el seu periple per Twitter, amb el hastag #OttoViaCat.

Comentarios
Multimedia Diari