Un pla europeu escull el Delta com a destinació ecoturística ‘premium’

El paquet ‘Els colors de la vida salvatge al delta de l’Ebre’, amb nucli principal a Sant Jaume d’Enveja, serà testat primer per un grup d’experts abans d’obrir-lo al públc. La iniciativa té el suport del COPATE i la Reserva de la Biosfera

12 octubre 2017 14:50 | Actualizado a 14 octubre 2017 18:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi de Sant Jaume d’Enveja i el seu entorn privilegiat al delta de l’Ebre serà la destinació d’un projecte pilot europeu que oferirà paquets ecoturístics. Es tracta del projecte DestiMED, una iniciativa finançada a través d’un Interreg, en el marc de les ajudes europees de cooperació transnacional que promouen el desenvolupament del turisme sostenible. El projecte pretén millorar la destinació turística dels espais protegits del Mediterrani, desenvolupant paquets ecoturístics en xarxa a tretze espais protegits del Mediterrani, testats per experts, i que posteriorment seran comercialitzats.

Les Terres de l’Ebre han estat un d’aquests tretze espais escollits per fer aquest projecte pilot de desenvolupament d’un paquet ecoturístic. El paquet s’anomenarà ‘Els colors de la vida salvatge al delta de l’Ebre’ i tindrà com nucli principal Sant Jaume, ja que és una població que encara té molt de recorregut, comparada amb les poblacions veïnes, per al desenvolupament d’actius turístics.

DestiMED es treballa simultàniament a 13 espais d’Espanya, França, Grècia, Itàlia i Albània, en xarxa, compartint experiències i donant a conèixer aquests espais però a la vegada protegint-los. 

Actius de patrimoni natural
El paquet va adreçat a grups reduïts però de gran poder adquisitiu, i consistirà en un conjunt d’activitats on s’implicarà una sèrie d’empreses locals de l’àmbit del delta de l’Ebre. S’ha previst que el producte integri els actius més importants tant de patrimoni natural (el riu, la fauna, el paisatge) com el patrimoni cultural (les activitats econòmiques autòctones, les construccions típiques del  Delta, les tradicions com les rondalles, la jota, la gastronomia, etcètera) mitjançant la visita als centres d’interpretació del Delta, així com altres activitats com ara el cicloturisme, rutes en vaixell pel riu i per la badia dels Alfacs, l’observació d’ocells, la perxa per l’aigua, etc. 

El producte final serà de quatre dies i tres nits, preferentment a temporada baixa i evitant els caps de setmana per afavorir la desestacionalització. Serà testat per experts mundials en ecoturisme la primera setmana de novembre, i després es farà un segon test a la primavera.

S’incorporarà totes les aportacions dels experts per millorar el paquet i, a més, es monitorarà l’impacte que presenten les diferents activitats, i si s’assoleixen els objectius de sostenibilitat adequats, aquest paquet serà comercialitzat juntament amb els que superin els requisits el 2019.

Comentarios
Multimedia Diari