Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un poble aragonès embola un bou amb bombetes LED entre crítiques

L'alcaldessa socialista del petit municipi ho justifica per evitar el possible patiment de l'animal en cas d'embolar-lo amb foc

A.C/Agències

Whatsapp
El bou amb bombetes LED que va sortir el dissabte passat al poble de Los Fayos. Foto: Antonio Solís

El bou amb bombetes LED que va sortir el dissabte passat al poble de Los Fayos. Foto: Antonio Solís

Un petit poble aragonès, Los Fayos (Saragossa), ha estat el primer de la comunitat en modificar la tradicional festa del bou embolat, un dels espectacles amb bous més criticats per les entitats animalistes.

El nou govern local del PSOE va decidir en l’espectacle previst el dissabte passat deixar d’embolar el bou amb foc i substituir-ho per llums LED enganxades amb brides a les banyes del bou.

La sorprenent decisió pretenia oferir una «una festa amb respecte i sense sofriment» tot impedint que el bou pogués patir algun tipus de cremada o que s’enlluernés, ha justificat Rocío Berrozpe, alcaldessa de Los Fayos, un petit poble de 150 habitants.

Al festeig va acudir moltíssima gent, una part «amb expectació per la novetat i/a favor de veure un espectacle diferent» i una altra de detractors, «gent que va venir a criticar i xiular», cosa que, ha explicat l’alcaldessa, tenien «assimilat» ja que entenen que és «lògic i respectable»

Berrozpe ha remarcat que als municipis de la Comunitat d’Aragó els festejos taurins no es poden eliminar però que la sensibilitat del grup municipal socialista els va portar a prendre la decisió de canviar el bou de foc per bou amb bombetes, així com suprimir el bou capllaçat amb la intenció «d’intentar tractar els éssers vius el millor possible», ha afirmat l’alcaldessa.

«Tots els canvis fan molta por i són decisions molt complicades de prendre», ha afegit la primer edil a referència a l’arrelament d’aquest tipus de celebracions en una part de la població, mentre que ha defensat que hi ha un altre sector que opina que «tant el bou embolat com el capllaçat s’havien de treure «

‘És una burla’

El president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Ximo Martí, considera l’espectacle de Los Fayos «una burla» i una «manca de respecte» a la festa i a l’animal. «Ho veig molt malament», tanca.

Martí replica la justificació del municipi aragonès tot afirmant que, en sis anys d’espectacles de bous embolats a l’Ebre, els veterinaris encarregats de vetllar per la salut de l’animal «mai han detectat un maltractament».

Amb aquests premissa, Martí assegura que una pràctica com aquesta «ni s’ha plantejat, ni es planteja, ni es plantejarà mai a les Terres de l‘Ebre».

El president de l’agrupació conclou que les bombetes LED poden se adequades per il·luminar «els arbres de Nadal» però no per embolar un bou com ha estat el cas.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También