Un positiu en coronavirus obliga a tancar unes hores la llotja del peix de la Ràpita

Després d’aplicar les mesures indicades per l’autoritat sanitària local, finalment es va poder reobrir la llotja i efectuar la subhasta del peix

27 marzo 2020 16:15 | Actualizado a 30 marzo 2020 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un cas positiu de coronavirus obligava a tancar durant unes hores les instal·lacions de la llotja del peix de la Ràpita, aquest divendres. A primera hora del matí, des de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita es comunicava als pescadors que havien sortit a feinejar que es tancaven les instal·lacions «per protegir la salut de tots i fins a rebre instruccions de l’autoritat sanitària», ja que un dels compradors habituals, original del Perelló, havia donat positiu en coronavirus. Uns fets que feien que la subhasta del peix fos traslladada a la llotja de les Cases d’Alcanar.

Els fets però, que suposaven un sotrac afegit a tots els neguits que està vivint el sector aquests dies, canviaven a la tarda, quan la mateixa confraria tornava a posar-se en contacte amb els treballadors per comunicar-los que «després de consultada l’autoritat sanitària local, analitzades les circumstàncies del cas i donades les mesures que estem aplicant des de l’inici de la crisi sanitària, podem reobrir la llotja després del tancament preventiu». Pel qual, finalment, els pescadors van poder acudir a la subhasta, que es va celebrar a les 17 hores, a la Ràpita.

La crisi pel coronavirus ha afectat també als pescadors fins al punt que diverses confraries com la de Barcelona o Tarragona han hagut de tancar les portes els últims dies. A les Terres de l’Ebre els pescadors treballen a mig gas, i en el cas de la Ràpita gran part de la flota està aturada, doncs només surten a pescar 18 de les 41 barques d’arrossegament que hi ha a la confraria rapitenca, mentre que només 6 de les 47 embarcacions d’arts menors han decidit no quedar-se amarrades a port.
Un dels altres exemples dels ports que estan vivint temps difícils és el de l’Ametlla de Mar, on gairebé totes les embarcacions d’arrossegament han aturat l’activitat i dos barques d’encerclament  han presentat un ERTO.

Temps difícils
Tot plegat esdevé en un moment molt complicat per als professionals de la pesca, ja que a banda de veure’s impossibilitats de complir les mesures de seguretat en un espai tan limitat com les embarcacions, han vist caure els preus del seu producte en picat pel tancament de bars i restaurants per l’estat d’alarma, el que els hi impossibilita la venda d’un producte de qualitat. 

Un seguit de malaurances que, al final del cicle i a ulls del consumidor, poden derivar en l’aturada obligatòria d’aquesta part del sector primari, així com en dificultats per trobar peix fresc al mercat. I és que davant d’aquests problemes, molts pescadors s’han sumat a la demanda de quedar fora de la consideració d’abastiment, per poder així parar del tot i acollir-se als diferents ajuts que s’estableixen per mitigar la situació.

Comentarios
Multimedia Diari