Un projecte de Benissanet, en un premi d’arquitectura

La rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar estan nominats al premi d’Arquitectura de la Unió Europea Mies van der Rohe 2019

13 diciembre 2018 11:16 | Actualizado a 14 diciembre 2018 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte de rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar a Benissanet ha estat nominat al Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea-Premi Mies van der Rohe 2019. 

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han anunciat fa pocs dies les 383 obres que competiran pel Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2019. 27 dels projectes nominats estan creats a Espanya, un dels quals a la demarcació de Tarragona, a Benissanet.

Els autors d’aquest projecte portat a terme al municipi riberenc són la firma catalana (amb seu a Tarragona) Nua arquitectures, formada pels arquitectes Ferran Tiñena, Arnau Tiñena i Maria Rius. 

La intervenció i ordenació del grup de reparació de maquinària agrícola (que es troba al centre de Benissanet) ha comprès la transformació d’una nau abandonada en oficines i la construcció adossada d’un nou volum destinat a taller i exposició. En total són 990 metres quadrats. Les obres del projecte van portar-se a terme durant el 2016 i el 2017. 

Un jurat format per distingits professionals avaluarà ara les obres nominades en un enfocament holístic, des de la seua concepció i la seua construcció fins al seu ús final per part de les persones. 
El jurat d’aquesta edició del premi està format per Dorte Mandrup (presidenta), Frank McDonald, María Langarita, Kamiel Klaasse, Stefan Ghenciulescu, Angelika Fitz i George Arbid. 

El proper mes de gener, el jurat seleccionarà 40 projectes i en visitarà cinc el mes d’abril. La llista dels 40 seleccionats serà anunciada el 16 de gener i els 5 finalistes, el 13 de febrer. 

A principis d’abril el jurat visitarà les obres finalistes i els guanyadors seran anunciats a mitjan abril. Al maig tindran lloc els EU Mies Award Open Days, promovent visites a les obres seleccionades i finalistes. 

Excel·lència i innovació
El procés del premi culminarà amb l’EU Mies Award Day el proper 7 de maig al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, amb inauguració de l’exposició, conferències i debats, presentació de la publicació i la cerimònia de lliurament.

Aquest premi s’atorga cada dos anys a obres acabades en el període dels dos anys anteriors. Els principals objectius són aconseguir una comprensió profunda de la transformació de l’entorn construït d’Europa; reconèixer i elogiar l’excel·lència i innovació en el camp de l’arquitectura i cridar l’atenció sobre la important contribució dels professionals europeus en el desenvolupament de noves idees amb l’innegable valor del suport dels clients i la implicació dels qui seran usuaris d’aquests llocs. 

El guanyador del premi rep 60.000 euros i una escultura que evoca el Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. El guanyador del Premi a l’Arquitecte Emergent rep 20.000 euros i l’escultura. Els finalistes i els clients reben també l’escultura del premi en reconeixement a la seua contribució essencial en l’arquitectura contemporània.

Comentarios
Multimedia Diari