Un restaurador explica per què va llançar arròs bullit a la Delegació del Govern a Tortosa

«Quan vaig petar el cable va ser el dimarts, als voltants del migdia... acabaven de dir per tots el mitjans (xarxes socials, televisions, ràdios...) que no calia fer més intents per demanar l’ajuda per autònoms, que ja s’havien esgotat els miserables euros que s’havien destinat», afirma

23 noviembre 2020 22:40 | Actualizado a 24 noviembre 2020 06:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria Plat i Got de Tortosa ha compartit a les xarxes socials la carta anònima del restaurador que va llençar arròs bullit amb colorant a la porta del Palau Abària, seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Segons aquest escrit, l’autor dels fets va presentar-se voluntàriament a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la capital ebrenca i va confessar el que havia fet.

«Quan vaig petar el cable va ser el dimarts, als voltants del migdia... acabaven de dir per tots el mitjans (xarxes socials, televisions, ràdios...) que no calia fer més intents per demanar l’ajuda, que ja s’havien esgotat els miserables euros que s’havien destinat. Havia estat dos matins seguints intentant demanar una ajuda per a autònoms de 2.000 euros. Quan l’anaves a validar o signar es penjava la plataforma i havies de començar de nou. Potser ho vaig provar unes 200 vegades», explica el restaurador anònim. «Em vaig sentir fatal, m’ho havia preparat amb antelació, em vaig empassar el Webinar el dia que les van presentar on explicaven com fer-ho, vaig fer els números de la meva empresa per assegurar-me de que m’hi podia acollir...», detalla a la carta publicada a les xarxes.

El restaurador explica que després de dos matins i una nit sense dormir no va aconseguir aspirar a les ajudes per als autònoms i que aleshores va començar a pensar què podia fer per tornar la mala jugada. «Se’m va acudir fer una pasta amb farina i aigua ben llefiscosa i afegir líquid de bomba fètida, però no en tenia, i vaig acabar fent arròs bullit».

Així l’autor dels fets explica que va llençar l’arròs a l’entrada de la delegació i va deixar una nota: «L’arròs bullit us el fotreu vatros. A final de mes cobreu com sempre no? No feu veure que us poseu a la nostra altura. Feu take away i cop per setmana que us vigilem, de parlar en sabeu molt i de fer poca cosa. Tornarem!».

«Recordo que a les nits el meu cap no parava de pensar malifetes de cara als polítics (de tots els colors i de tots els llocs) per la seva gestió nefasta d’aquesta crisi», reconeix a la carta. Davant de la repercussió que va tenir als mitjans de comunicació i coneixent la notícia que els Mossos d’Esquadra investigaven els fets, el restaurador es va començar a preocupar i finalment es va presentar a comissaria i va confessar els fets. «A partir d’aquí el dimoni s’ha esfumat i ara tinc el control... No sé fins quan.. Però em vaig espantar del que podem arribar a fer i ser les persones quan ens posen entre l’espasa i la paret, quan t’ofeguen i et deixen sense aire per respirar», conclou.

Comentarios
Multimedia Diari