Un senglar es passeja per l'interior de l'escola Agustí Barberà d'Amposta

La policia local l'ha abatut. Els agents han hagut d'intervenir quatre cops aquest 2015, dos l'últim mes, per la presència d'aquests animals salvatges al nucli urbà procedents del canal de reg

19 mayo 2017 21:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un porc senglar va accedir aquest dimarts a la tarda a l'interior de l'escola Agustí Barberà d'Amposta provocant algunes destrosses i obligant la policia local a evacuar la quinzena d'alumnes que s'hi trobaven. L'animal va ser finalment abatut per caçadors de la població després de poder ser controlat en un pati interior. Segons ha explicat el cap de la policia local ampostina, Xavier Saragossa, l'animal hauria caigut al canal de la Dreta de l'Ebre i no n'hauria pogut sortir fins la zona del pont de pedra, pròxim al centre. Es tracta d'un fenomen conegut i que ha provocat alguns accidents. Al llarg d'enguany, la policia local ha hagut d'intervenir quatre cops per aquest motiu -dos durant l'últim mes-.

En el cas concret d'aquest dimarts, després de sortir del canal, el senglar podria haver-se espantat pel pas d'algun vehicle hauria colpejat i trencat la tanca perimetral de l'escola per accedint al pati. Des d'allí, i en veure llum a l'interior de les instal·lacions, va envestir la porta d'entrada, trencant un vidre, i accedir a l'edifici. En aquell moment, l'horari de classes lectives ja havia finalitzat, però una quinzena d'alumnes romanien a l'escola efectuant activitats extraescolars.

Avisats de la presència de l'animal dins de l'escola, els agents van acudir al lloc dels fets i van desallotjar els alumnes per la porta posterior del centre. L'animal, finalment, va arribar a un pati a cel obert amb un jardí, on va quedar confinat i controlat. Com solen fer en aquests casos, segons apunta Saragossa, la policia local van demanar la presència de membres de la societat local de caçadors –equipats amb armes de caça i munició adequada-, que van abatre l'animal.

La presència de senglars en aquesta zona d'Amposta s'ha convertit en un fet força habitual. De fet, a la mateixa escola Agustí Barberà, fa uns cinc anys, un ja va arribar a entrar dins del pati. La proximitat del canal de la Dreta de l'Ebre explica aquesta situació. A les zones rurals i de l'extraradi, els animals solen apropar-s'hi per beure, cauen i són arrossegats pel corrent. Al seu pas pel nucli urbà, el canal transcorre flanquejat per parets verticals de formigó: davant d'aquest impediment físic, els senglars només en poden sortir quan aquests murs es transformen en rampes de pedra, cap a la sortida sud-est de la població.

De fet, segons ha explicat Saragossa, durant aquest 2015 la policia local ha hagut d'intervenir un total de quatre cops per incidències com aquesta, amb l'objectiu d'evitar possibles accidents de trànsit o danys. Curiosament, les dues més recents –inclosa la d'aquest dimarts- han tingut lloc a la mateixa zona. Fa quinze dies, es va abatre un exemplar a la zona de l'avinguda de Sant Jaume, després que un exemplars fos detectat passejant pels carrers després d'haver sortit del canal.

Comentarios
Multimedia Diari