Un tall de fluid elèctric afecta 3.792 abonats a set municipis de la Ribera

Els protocols de seguretat aplicats per l'elevat risc d´incendis van allargar a les dues hores una incidència fortuïta, segons Endesa

19 mayo 2017 18:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un tall de subministrament elèctric va deixar ahir sense servei 3.792 abonats de set municipis de la Ribera d’Ebre. La incidència es va allargar durant dues hores, de les 12.05 fins a les 14.07 hores, segons dades de la companyia Endesa.

El tall va afectar 966 abonats d’Endesa a Benissanet, 859 a Tivissa, 559 a Rasquera, 641 a Miravet, 616 a Ginestar, 123 a Móra la Nova i 28 a Móra d’Ebre.

La companyia Endesa explicà que una desconnexió del fluid per causes fortuïtes va causar la incidència.

En circumstàncies normals, només segons o pocs minuts després s’hauria reconnectat de manera automàtica el fluid. Ahir, però, era prohibit fer-ho pels estrictes controls de seguretat aplicats per la Generalitat donat l’alt risc d’incendi.

La zona central i sud de la Ribera d’Ebre es trobava en el nivell 2 del Pla Alfa de vigilància i prevenció d’incendis forestals .

Així les coses, les úniques opcions per normativa eren esperar un marge de seguretat d’hores o fer un recorregut visual de la línia per observar qualsevol avaria. Es volia evitar, així, que una reconnexió automàtica pogués provocar una guspira o un sobre escalfament de la línia, elevant així el risc de foc forestal.

Avisats el Departament d’Interior i el Cos d’Agents Rurals, Endesa va fer el recorregut visual sense detectar cap avaria. Un cop fetes les comprovacions, es va tornar a reconnectar la línia. Així, la incidència s’hauria pogut resoldre molt abans però es van prioritzar els protocols de seguretat establerts per prevenir incendis.

Reclamacions

El tall de subministrament elèctric va provocar queixes dels afectats, sobretot al municipi turístic de Tivissa. El seu alcalde, Jordi Jardí, va lamentar que al càmping del municipi, amb el 100 per cent d’ocupació, es van quedar «sense llum, sense aigua i amb els restaurants desesperats per no poder servir totes les taules que tenen reservades».

L’alcalde ha fet una crida per tal que «totes les persones, establiments, comerços i restaurants que ho vulguin i s’han vist afectades per aquest tall de subministrament, facin arribar les seves queixes a l’Ajuntament per fer-les arribar on calgui».

Comentarios
Multimedia Diari