Un torneig de cavallers i un cabaret, nous espectacles de la Festa del Renaixement de Tortosa

Es presenta el nou cartell, elaborat per Marta Viladrich, que representa la festa durant tots els moments del dia

22 junio 2017 16:42 | Actualizado a 23 junio 2017 17:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La XXII edició de la Festa del Renaixement de Tortosa ja té cartell. Es tracta d’una composició fotogràfica dissenyada per Marta Viladrich que representa la Festa del Renaixement  al llarg del dia amb els diferents colors del cel: durant el matí, la tarda, i la nit, amb la intenció de reflectir la gran quantitat d’espectacles i activitats que es poden fer en una jornada d’una de les festes de recreació històrica més grans i potents d’Europa. El lema és ‘Gaudeix de la Festa a tota hora!’.

La Festa del Renaixement se celebrarà entre els dies 20 i 23 de juliol. El regidor de Festes de l’Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, ha expressat que la Festa del Renaixement és l’única a Europa que també té activitats fins altes hores de la matinada. «A la Festa pots conjugar un matí comercial, amb una tarde d’espectacles amb una nit de festa», ha detallat.

Pel que fa als espectacles (hi ha set de pagament, però amb preus molt variats) enguany n’hi ha dos de nous: un cabaret d’època (’Les Dragons du Comyr’), a càrrec d’una colla de noies saltimbanquis molt destres en música, circ i malabars, i un torneig de lluita de cavallers de la Confraria de Sant Jordi a les avançades de Sant Joan. També tornarà la màgia i misticisme  de la Dansa del Dervitx . 

Segueixen al programa el clàssic ‘La Taverna d’Enrico’, que repeteix ubicació a la plaça Menahen Ben Saruq; l’Escola Municipal de Teatre presenta enguany ‘El Mercader de Venècia’, que s’emplaça al pati del Palau Episcopal,  ‘Les llegendes de la Cucafera’, i ‘Els mals d’amor de Pantalone’  a la cripta de la Reparació;  El cor La Binota presenta La pazzia senile’, al pati del convent de la Puríssima’, el cor Flumine produeix ‘La cantina cantorum’ al Casal Tortosí, i Produccions La Jueva presenta ‘Els amagats’, també al Casal Tortosí. A partir del proper 1 de juliol ja estaran les entrades de tots els espectacles a la venda.

També a partir de l’1 de juliol es podrà consultar la nova pàgina web festadelrenaixement.cat, que millora continguts i usabilitat, fent-la adaptable a tot tipus de dispositius de telèfons mòbils i tabletes.
La Festa enguany conviurà amb les obres del Palau de la Justícia i ara s’ha d’estudiar l’encaix de la nova plaça Gerard Vergés.

Comentarios
Multimedia Diari