Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un tortosí, multat en voler salvar un porc senglar

Va haver de fer front a la sanció per haver demanat un rescat als cos de Bombers sense haver requerit el servei del 112

Marina Pallás

Whatsapp
Aixarch i la seua filla assenyalen el lloc on va caure l´animal. Foto: Joan Revillas

Aixarch i la seua filla assenyalen el lloc on va caure l´animal. Foto: Joan Revillas

Els fets van ocórrer la nit del passat 12 de novembre. Un veí de Tortosa, Josep Aixarch, va posar en coneixement als serveis d’emergència que un porc senglar havia caigut al canal esquerre del riu Ebre, a Tortosa. Després de dues hores, es van presentar tres vehicles de bombers, que van ajudar a rescatar l’animal.

Un mes després, Josep Aixarch rebria una sanció de 366,37 euros per costejar el salvament. Segons l’informe de bombers es tractava d’un «requeriment de rescat al canal esquerre del riu Ebre a Tortosa sense motius objectius».

«Això vol dir que es va activar la sanció en conèixer el posterior informe del rescat, per haver complit alguns dels supòsits. No hi havia motius per activar l’emergència», expliquen des dels Bombers de la Generalitat.

Aquella nit de novembre la filla d’Aixarch passejava el seu gos al costat del canal esquerre de l’Ebre, a l’altura del Decathlon, quan va veure un porc senglar viu dins de l’aigua. Ràpidament va trucar al 112 i al seu pare per informar i alertar de la situació.

Els fets

El seu pare, Josep Aixarch, va començar a trucar a la Policia Local, als Bombers i als Agents Rurals, sense cap resposta. «Només m’anaven passant, dient que m’atendrien. No em van dir, simplement, que no tenien les competències per ajudar-me», explica al Diari Aixarch.

«L’objectiu era treure el porc senglar del canal, no mobilitzar dispositius. Vaig explicar clarament que no necessitava engegar el protocol, que ja teníem el porc senglar lligat i que només volia una patrulla de bombers que m’ajudessen a treure’l d’allí, perquè la meua filla i jo podíem prendre mal fent-ho», diu. De fet, en algunes altres ocasions en la mateixa situació, Aixarch ja havia rebut ajuda.

Després de dues hores i en comunicació la filla amb el cos de Bombers, «vaig decidir que l’única forma d’ajudar-nos era dient que jo havia caigut al canal. Va ser llavors quan els cos de Bombers, als quals admiro, van posar en marxa el dispositiu, no jo, i es van presentar tots plegats».

Amb el coneixement d’aquest nou detall que canviaria el desenvolupament dels fets, poc després van arribar els efectius, set bombers, que van ajudar l’animal i van donar l’avís al 112 que finalment es tractava d’una falsa alarma.

Aixarch va efectuar el posterior pagament de la sanció «sense ganes» i va trucar diversos cops a la responsable de la denúncia per queixar-se de com havia anat la situació, sense resultat. «Em van dir que em trucarien i encara ara espero la resposta», assegura.

Després del pagament, van passar els mesos fins que diumenge passat un amic li va comunicar que el seu cas havia aparegut a TV3.

«No en sabia res, ningú no em va preguntar com havia anat la situació, quina era la versió, i de cop em vaig trobar als mitjans com a mentider», en diu en referència. «Aquesta setmana és TV3 qui diu que truquem per la tortuga babaua, però, i el senglar?».

«L’únic objectiu era traure l’animal viu del canal fent cas als nostres valors. Això en un altre país amb més consciència i més sensibilitat no passaria. Tenim 366 euros menys, però la consciència tranquil·la», conclou.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También