Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Educació

Un tortosí rep una beca per cursar estudis de postgrau a l’estranger

Jordi Chanovas ha rebut de mans dels Reis la seva beca de postgrau a l’estranger corresponents a la 36a edició del programa

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'estudiant Jordi Chanovas, rebent el premi de mans de la reina Letizia Ortiz. Foto: cedida

L'estudiant Jordi Chanovas, rebent el premi de mans de la reina Letizia Ortiz. Foto: cedida

Ses Majestats els Reis d’Espanya van presidir ahir el lliurament de les beques ”la Caixa” als 120 candidats seleccionats en la convocatòria de l'any 2017 per cursar estudis de postgrau a l'estranger. Es tracta de la trenta sisena edició del programa.

L'acte també va comptar amb l'assistència de Román Escolano, ministre d'Economia del Govern d'Espanya; Íñigo Méndez de Vigo, ministre d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Espanya;  Isidre Fainé, President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

Javier Ventura-Traveset, becari d'Estats Units en 1990, s'ha dirigit als assistents en representació del col·lectiu de ex becaris de ”la Caixa”. Aquest enginyer de Telecomunicacions treballa des de fa més de 25 anys a l'Agència Espacial Europea (ESA), on actualment és secretari executiu del Comitè científic assessor del programa Galileu (GSAC) de l'ESA, Director de l'Oficina Científica de Navegació per satèl·lit de l'ESA, Assessor al Director de ESAC i Portaveu de l'ESA a Espanya.

Ventura-Traveset ha estat immers en múltiples programes espacials: en comunicacions per satèl·lit, observació de la Terra, programa científic, microgravetat, programa de transferència de tecnologia i navegació per satèl·lit.

L'edat mitjana dels becaris en aquesta convocatòria és de 24,6 anys i, per sexes, el 46,7 % són dones i el 53,3 % són homes.

En la convocatòria de l'any 2017 s'han concedit beques a candidats de 32 disciplines diferents. Les més representades han estat enginyeries i tecnologia (19), economia i empresa (15), biologia (7), física (7), arquitectura (6) i filologia i lingüística (6). A més, per tipologia d'estudis, 76 alumnes reben la beca per cursar un màster, 43 per a un doctorat i 1 per a una estada de recerca.

Pel que fa a la procedència dels becaris, la promoció de l'any 2017 comprèn a estudiants de 30 províncies espanyoles i 1 país estranger (França). Barcelona i Madrid, amb 35 i 30 becaris, respectivament, encapçalen la llista de províncies amb major nombre de becaris, seguides per València (6), Granada (5) i Burgos (4).

Jordi Chanovas, de Tortosa, ha obtingut una beca amb la que cursa un doctorat en Ciències Neurològiques i del Comportament a la Universitat de l’Estat de Nova York (Estats Units). Graduat en Biologia Humana per la Universitat Pompeu Fabra, ha ampliat la seva formació a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques de Barcelona on va estudiar els canvis en l’activitat neuronal produïts pels antipsicòtics.

També ha fet investigacions sobre les bases neuronals de la visió i la consciència amb un dels darrers pacients lobotomitzats vius a Occident.

Temas

Comentarios

Lea También