Más de Ebre

Un total de 350 avis podran disposar de teleassistència

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova un conveni de col·laboració amb la Creu Roja per a la instal·lació de més terminals

Diari de Tarragona

Whatsapp
Una persona gran és assistida pels serveis socials al Baix Ebre.  FOTO: joan revillas

Una persona gran és assistida pels serveis socials al Baix Ebre. FOTO: joan revillas

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Creu Roja per a la instal·lació i atenció d’urgències d’un total de 350 terminals del Servei de Teleassistència Domiciliària. Aquest servei que gestiona la institució comarcal permet donar una resposta immediata a les persones usuàries que es trobin en situacions d’emergència, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. 

Les terminals són un petit sistema d’alerta que porten posat les persones grans usuàries en el qual, en cas d’emergència, poden prémer un botó per demanar ajuda.

El nou conveni amb Creu Roja té com a objectiu poder atendre la demanda en augment d’aquest servei. Al 2015 es van beneficiar del terminal de teleassistència 223 persones, al 2016 en van ser 263 i al 2017, 286. L’any passat aquesta xifra va arribar a les 293 persones. Deltebre, amb 56 usuaris, i l’Ametlla de mar, amb 53, han estat els municipis de la comarca amb més terminals instal·lats. A continuació els segueixen el Perelló (37), Roquetes (35), Camarles (32), l’Aldea (24), l’Ampolla (15), Tivenys (10), Xerta (10), Aldover (9), Benifallet (7), Paüls (4) i Alfara de Carles (1).  
El consell també ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Fundació ‘La Caixa’ per finançar el projecte Tiquet Fresc, que permet ampliar el sistema de cobertura d’alimentació de persones desafavorides.

Comentarios

Lea También