Una APP permet avisar d’incidències a la via pública d'Amposta

L’aplicació per a mòbil de l’Ajuntament vol fomentar la participació ciutadana, enviant dubtes i suggeriments i prenent part en enquestes

17 abril 2018 10:55 | Actualizado a 19 abril 2018 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi d’Amposta gaudeix des d’ahir d’una aplicació mòbil exclusiva, llençada des de l’ajuntament, amb el principal objectiu de fomentar la participació ciutadana. L’App Ciutat d’Amposta, disponible per a dispositius Android i IOS, és una eina per facilitar que tothom estigui en tot moment informat, centralitzant tots els serveis necessaris per a la ciutat en una sola aplicació. Així ho explica el regidor de noves tecnologies, transparència i participació ciutadana, Pau Cid. «D’aquesta manera, l’aplicació s’ha creat a mida i des de zero».

La part més destacada de l’aplicació és la secció d’incidències, a través de la qual els ciutadans podran avisar de qualsevol tipus d’incidència de la via pública, amb l’opció d’adjuntar la fotografia i la geolocalització d’aquesta. L’Ajuntament l’informarà de la recepció d’aquesta incidència i també de l’estat de resolució.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, remarca que aquesta és una funció que ja feien a través de diferents canals i els missatges a les xarxes socials, ja que des d’un inici han estat molt oberts a la ciutadania. «El que fem ara amb l’app és centralitzar-ho tot en un mateix espai, per posar-hi ordre». Així mateix, Tomàs reconeix que assumeixen el risc que es pugui col·lapsar amb l’arribada de moltes incidències, «però no ens fa temor ni ens ha de frenar aquesta realitat», afirma l’alcalde.

Varietat d’opcions
L’aplicació ofereix diverses opcions, des de l’apartat de notícies; l’agenda, amb tots els esdeveniments de la ciutat, geolocalitzats;  Amposta ràdio en directe; enquestes i bans amb informació d’interès sobre incidències que afectin serveis, el trànsit, etc.; punts d’interès de la ciutat, comerços, també amb explicació i geolocalització, i farmàcies, destacant l’establiment de guàrdia; fins a l’apartat de consultes i suggeriments, per contactar directament amb el consistori; i el d’incidències. 

Comentarios
Multimedia Diari