Una Església evangelista demana obrir un centre de culte a Móra d´Ebre

L´Ajuntament va prohibir el desembre passat la ubicació de centres religiosos a la zona comercial del municipi

19 mayo 2017 15:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un grup de persones de l’Església evangèlica de Filadèlfia no poden obrir un centre de culte a Móra d’Ebre per una modificació del planejament urbanístic del municipi, que prohibeix la ubicació de centres religiosos en l’anella comercial de Móra d’Ebre. Aquesta és la situació que està vivint José Bujo, la seua família i una dotzena de persones més creients en l’Església evangèlica de Filadèlfia.

El mes de desembre l’Ajuntament de Móra d’Ebre va aprovar una modificació del planejament urbanístic el municipi per regular la ubicació dels centres de culte religiós. Quedarien exclosos els carrers que configuren l’anella comercial, entre la plaça de Dalt i l’avinguda Comarques Catalanes.

El canvi de normativa és per fer front a la proliferació en els últims anys de peticions de diverses confessions religioses per instal·lar-se al centre comercial de Móra d’Ebre.

Ara, l’Ajuntament espera l’aprovació d’aquesta modificació puntual de les Normes subsidiàries de planejament per a l’ordenació de centres de culte per part del Registre de Planejament Urbanístic de Catalunya.

D’aquí a un parell de mesos o tres, la situació es desencallà, però, mentrestant, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, explica que l’Ajuntament no pot donar cap llicència per obrir nous centres de culte. «Aquestes persones han volgut obrir el centre sense cap permís i quan ja s’havia aprovat la moció, de forma que no podem donar cap llicència d’obertura fins que Urbanisme no resolga la modificació» explica Joan Piñol.

José Bujo, per la seua banda, explica que «ja és tercera o quarta vegada que no ens deixen obrir el local. Primer vam estar de lloguer en un altre lloc». El local actual està situat al carrer Isabel número 2 i tindria una freqüència d’ús d’una hora de missa per a una vintena de persones, dos o tres cops per setmana.

Bujo detalla que «no sabem què fer ni qui ens pots ajudar. A més, la justícia és molt lenta. Però alguna cosa haurem de fer perquè no hi ha forma que puguem obrir el nostre centre». L’alcalde afirma que el local no tenia cap garantia de seguretat ni s’adequava a la llei i per això va haver de ser tancat les anteriors vegades.

Comentarios
Multimedia Diari