'Una altra vegada, enmig del no-res': les sensacions dels usuaris de Renfe

19 mayo 2017 18:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ametlla de Mar (Baix Ebre), 7 jul. (EFE).- "Una altra vegada, enmig del no-res". Aquest ha estat un dels múltiples comentaris de queixa d'un dels 200 passatgers que s'han quedat atrapats al tren de l'R16 que uneix Tortosa amb Barcelona, una línia plena d'incidències i en què la catenària ha tornat a castigar-ne els passatgers.

Els passatgers d'aquest tren de Rodalies que aquest matí han pujat a les 7:48 hores del matí a Tortosa (Baix Ebre) i que havia d'arribar a l'estació de França de Barcelona a les 10:23, han quedat aturats cap a les 8:15 hores entre l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), més concretament a la zona de Calafat, per una avaria en el subministrament elèctric.

Uns primers minuts de confusió entre els passatgers s'ha traduït finalment en una nova jornada d'indignació, quan el revisor del tren ha informat els usuaris que a causa d'una avaria no hi havia subministrament elèctric i que podrien tardar més de dues hores a reprendre el seu viatge.

Segons han relatat alguns dels passatgers del tren, el tall de subministrament elèctric ha interromput també l'aire condicionat a molts vagons i s'han hagut d'obrir les portes del tren, per l'"insuportable calor" que estaven patint, segons ha descrit una de les passatgeres, Carme Gaseni.

Un altre dels usuaris, Lluís Granero, ha explicat com el tren ha quedat parat "enmig del no-res, una altra vegada", en una zona de difícil accés.

Fins al lloc de l'incident s'ha desplaçat un equip tècnic d'Adif per intentar solucionar l'avaria i també s'ha sol·licitat "ajuda externa" per evacuar els passatgers.

Cap a les 10:15 hores han començat a arribar fins al comboi policies locals, Mossos i Bombers, que han informat els passatgers que haurien de recórrer, a peu, el trajecte fins a la zona de la platja de l'Almadrava, a Vandellòs (Baix Camp) i els han ajudat a baixar. "Entre el tren i la via hi ha un desnivell de més d'un metre", explicava Gaseni.

La gent jove no ha tingut problemes a baixar a la via, però no ha estat així amb la gent gran o amb aquells que viatjaven en els trens carregats de maletes.

Al tren hi havia unes 200 persones i s'han produït escenes de "caos" i "tercermundistes", ha relatat Gaseni, però també escenes de solidaritat, de passatgers joves ajudant les persones grans a baixar a les vies.

Una vegada han anat arribant a la zona de l'Almadrava, els passatgers han pujat en autobusos, per acabar de fer el trajecte fins a Barcelona.

La incidència d'avui, se suma a l'avaria que fa quatre setmanes es va produir a la subestació de Mont-roig del Camp (Baix Camp) i que provoca retards de 30 minuts de mitjana diàriament, en una línia castigada per les incidències i sobre la qual institucions i partits reclamen més inversions.

Mentrestant, els trens que havien de sortir posteriorment des de Tortosa han hagut de quedar-se aturats en origen fins que es resolgués la incidència. Finalment, a les 11:08 hores s'ha reprès el serveis. "Fins a la pròxima avaria", ha deixat anar Granero

Comentarios
Multimedia Diari