Una apagada elèctrica afecta 4.000 clients a Tortosa en horari feiner

La incidència afectà, sobretot, els barris del Temple i Ferreries i causà molèsties i ensurts a clients i comerços

19 mayo 2017 22:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Matí de nervis i malestar en diversos barris de Tortosa per una apagada elèctrica que en el pitjor cas es va allargar una hora i disset minuts, i va afectar un total de 4.000 clients. L’apagada fou causada per la «incidència en un dispositiu de la companyia», segons Endesa. L’apagada s’inicià a les 10.30 hores i afectà, sobretot, els barris del Temple i Ferreries, separats pel riu Ebre. Al cap de 23 minuts l’afectació es va reduir a uns 2.500 clients. Entre els clients que van recuperar el servei es trobaven els paradistes del mercat municipal.

A l’avinguda Generalitat, eix que uneix el Temple amb el centre històric, diversos semàfors es van apagar i dos s’han danyat, informa l’Ajuntament de Tortosa. En un inici, vianants i vehicles van autoregular el pas alternatiu per la via fins a l’arribada de la Policia Local.

Els comerç fou el col·lectiu que van viure la situació amb més tensió. Per exemple, alguns van voler conèixer les raons i durada de l’avaria i se’ls informà que s’allargaria fins a la una del migdia. «Quan m’ho han dit, m’he quedat al borde del infarto», explicava al Diari el gelater d’Els Xixonecs, Miguel Àngel Bellido. Poca estona després d’obrir la gelateria es quedava a les fosques. «No m’ha donat temps ni de treure els gelats de les cambres».

Una hora més tard, «la temperatura a les cambres havia augmentat dels -21 graus als -10. I sort que no les he obert». Nerviós i amb la clientela preguntant i demanant gelats, Bellido va començar a rumiar amb el tràngol de reclamacions que hauria d’iniciar si la situació es perllongava més enllà de les tres hores.

A una farmàcia a tocar de la mateixa avinguda, Tere Bertomeu lamentava que havia perdut quinze vendes i que a les neveres s’acumulaven productes farmacèutics en fred per valor de 4.000 euros. «Estem preocupades, no sabem què passa. No podem servir i perdem clients», expressava. En els casos urgents, va servir els medicaments fiant el pagament i també va atendre una turista belga amb picades de mosquit. «Li hem cobrat un preu aproximat perquè en no disposar dels ordinadors desconeixem els preus exactes».

Alguns petits supermercats van haver de tancar portes de manera temporal mentre les cafeteries lamentaven no poder servir als seus clients. Quan les temperatures s’alçaven, a tocar del migdia, per sobre dels 30 graus, el servei es va reprendre.

Comentarios
Multimedia Diari