Una banda transportava en camió mercaderia d’empreses i la robava

Els efectes apropiats –pernils, greix de porc, sabates esportives, formatges, cacau, etc.– estan valorats
en 871.000 euros

19 mayo 2017 15:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Productes de neteja per valor de més de 48.000 euros, 27 palets de caixes de vi valorats en 127.000 euros, 22 palets de climatitzadors, 33 palets de croquetes per a gossos i gats, 19 palets d’oli d’oliva o 2.542 pernils. És només part de la mercaderia que es va apropiar, segons el fiscal, una banda formada per quatre ciutadans búlgars. Aquests tenien una suposada empresa de transports i utilitzaven una nau industrial de Camarles com a centre logístic d’operacions. Aquests camions, sota l’aparença de total legalitat, eren contractats per empreses per transportar els seus productes d’un lloc a l’altre. Una vegada la càrrega era dalt del vehicle, mai no arribava a destinació. El frau és de 871.751,96 euros. Segons la Fiscalia, hi hauria almenys quinze carregaments desapareguts.

En l’escrit d’acusació, el fiscal assegura que, a principis d’agost de l’any passat, els acusats formaven un grup criminal que es dedicava a la sostracció de mercaderia aprofitant l’activitat d’un entramat d’empreses de transport –totes domiciliades a Bulgària– per, en última instància, sostreure aquesta mercaderia i tornar-la a vendre.


Empresa de transport
El grup actuava sota l’aparença d’una empresa de transport, que tenia una nau a Camarles, llogada al desembre de 2015, però en van deixar de pagar el lloguer al juliol de 2016.

Cadascun dels membres exercia una funció específica i determinada: un s’encarregava de la gestió i logística de les activitats, gestionava els ports de mercaderia i exercia de responsable de la nau i el seu contingut; la seva parella era titular d’una empresa de transports, portant a terme petites funcions administratives; un altre col·laborava en l’organització recepcionant i administrant els diners que l’organització li enviava a través d’empresa a Bulgària i, finalment, el darrer vigilava la nau i dormia en un dels camions.

Quan l’empresa rebia un encàrrec, enviava un o diversos dels seus camions a recollir la càrrega, facilitant únicament la matrícula al distribuïdor. Una vegada recollida la càrrega i abandonat el recinte de l’empresa, en lloc de transportar i lliurar la càrrega al seu lloc de destinació, la desviaven i la dipositaven a la nau de Camarles.

El 24 d’agost de 2016, els agents van trobar als voltants de la nau industrial tres camions i a l’interior dotze plaques de matrícula.

En els terminals de telèfon, ordinadors portàtils i tauletes trobats a l’entrada i escorcoll efectuat el 24 d’agost al domicili que compartien dos dels acusats a l’Ampolla, van ser trobades gran quantitat de fotografies de mercaderia i albarans dels enviaments de mercaderia que es corresponien amb la interceptada.


El decomís
Els tres vehicles i els tres remolcs decomissats han estat taxats cadascun en 4.000 euros. Dos dels acusats es troben a presó i els altres dos, en llibertat. Els quatre estan acusats d’un delicte continuat d’apropiació indeguda i un altre d’organització criminal. El fiscal demana per al primer sis anys de presó i multa de 3.600 euros, mentre que per al segon delicte se sol·licita dos anys de presó. A més a més hauran de fer front al pagament d’indemnitzacions de les empreses robades o de les companyies d’assegurances.

Comentarios
Multimedia Diari