Una banda transportava en camió mercaderia d’empreses i la robava

Els efectes apropiats –pernils, greix de porc, sabates esportives, formatges, cacau, etc.– estan valorats
en 871.000 euros

Àngel Juanpere

Whatsapp
L’empresa disposava d’una nau a Camarles per poder guardar el material robat. FOTO: JOAN REVILLAS

L’empresa disposava d’una nau a Camarles per poder guardar el material robat. FOTO: JOAN REVILLAS

Productes de neteja per valor de més de 48.000 euros, 27 palets de caixes de vi valorats en 127.000 euros, 22 palets de climatitzadors, 33 palets de croquetes per a gossos i gats, 19 palets d’oli d’oliva o 2.542 pernils. És només part de la mercaderia que es va apropiar, segons el fiscal, una banda formada per quatre ciutadans búlgars. Aquests tenien una suposada empresa de transports i utilitzaven una nau industrial de Camarles com a centre logístic d’operacions. Aquests camions, sota l’aparença de total legalitat, eren contractats per empreses per transportar els seus productes d’un lloc a l’altre. Una vegada la càrrega era dalt del vehicle, mai no arribava a destinació. El frau és de 871.751,96 euros. Segons la Fiscalia, hi hauria almenys quinze carregaments desapareguts.

En l’escrit d’acusació, el fiscal assegura que, a principis d’agost de l’any passat, els acusats formaven un grup criminal que es dedicava a la sostracció de mercaderia aprofitant l’activitat d’un entramat d’empreses de transport –totes domiciliades a Bulgària– per, en última instància, sostreure aquesta mercaderia i tornar-la a vendre.


Empresa de transport
El grup actuava sota l’aparença d’una empresa de transport, que tenia una nau a Camarles, llogada al desembre de 2015, però en van deixar de pagar el lloguer al juliol de 2016.

Cadascun dels membres exercia una funció específica i determinada: un s’encarregava de la gestió i logística de les activitats, gestionava els ports de mercaderia i exercia de responsable de la nau i el seu contingut; la seva parella era titular d’una empresa de transports, portant a terme petites funcions administratives; un altre col·laborava en l’organització recepcionant i administrant els diners que l’organització li enviava a través d’empresa a Bulgària i, finalment, el darrer vigilava la nau i dormia en un dels camions.

Quan l’empresa rebia un encàrrec, enviava un o diversos dels seus camions a recollir la càrrega, facilitant únicament la matrícula al distribuïdor. Una vegada recollida la càrrega i abandonat el recinte de l’empresa, en lloc de transportar i lliurar la càrrega al seu lloc de destinació, la desviaven i la dipositaven a la nau de Camarles.

El 24 d’agost de 2016, els agents van trobar als voltants de la nau industrial tres camions i a l’interior dotze plaques de matrícula.

En els terminals de telèfon, ordinadors portàtils i tauletes trobats a l’entrada i escorcoll efectuat el 24 d’agost al domicili que compartien dos dels acusats a l’Ampolla, van ser trobades gran quantitat de fotografies de mercaderia i albarans dels enviaments de mercaderia que es corresponien amb la interceptada.


El decomís
Els tres vehicles i els tres remolcs decomissats han estat taxats cadascun en 4.000 euros. Dos dels acusats es troben a presó i els altres dos, en llibertat. Els quatre estan acusats d’un delicte continuat d’apropiació indeguda i un altre d’organització criminal. El fiscal demana per al primer sis anys de presó i multa de 3.600 euros, mentre que per al segon delicte se sol·licita dos anys de presó. A més a més hauran de fer front al pagament d’indemnitzacions de les empreses robades o de les companyies d’assegurances.

Temas

  • EBRE

Lea También