Una desena de detinguts en l'operació antidroga al Montsià

Guàrdia Civil i Policia Nacional han escorcollat una desena de locals i domicilis d'Amposta, la Ràpita, Alcanar i Santa Bàrbara, entre els quals dos locals cannàbics i un viver on hi hauria plantacions de marihuana

28 junio 2017 14:29 | Actualizado a 28 junio 2017 19:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Almenys una desena de detinguts en l'operació contra el tràfic de drogues duta a terme aquest dimecres a diversos municipis del Montsià i a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Desenes d'agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i policies locals escorcollen des de la passada matinada onze immobles d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Santa Bàrbara i Mont-roig. Entre aquests, dos clubs cannàbics de la capital del Montsià i de la Ràpita, regentats per la mateixa persona, que ha acabat detinguda. També un viver de les Cases d'Alcanar, on hi hauria una plantació de marihuana.  Segons fonts policials i municipals, els locals cannàbics funcionaven presumptament com a punt de venda de drogues –incloent a menors- i havien estat objectes de les queixes veïnals. En els escorcolls els agents han decomissat quantitats importants de marihuana, plantes, haixix i, en menor mesura, substàncies com cocaïna.

"És una actuació que fa temps que treballem amb la policia espanyola i la Guàrdia Civil i que avui ha donat els seus fruits", ha explicat el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Amposta, Miquel Subirats. Després d'establir dispositius de seguiment i vigilància des de fa setmanes, els agents han entrat en quatre immobles aquest dimecres. Segons ha reconegut el regidor, l'origen d'aquest operatiu arrenca arran de les queixes veïnals contra el funcionament del club cannàbic situat a l'avinguda de Sant Jaume. A més, a la capital del Montsià s'han escorcollat domicilis particulars als carrers Sant Cristòfol, València i Isabel la Catòlica, on la setmana passada ja hi va haver una altra operació antidroga, en aquella ocasió dels Mossos d'Esquadra. 

El local ampostí estava obert des de només feia uns mesos. El seu propietari, d'origen marroquí, hauria adquirit també recentment un altre local d'una associació cannàbica de Sant Carles de la Ràpita que havia estat objecte d'actuacions policials ja fa un any. Segons Subirats, el propietari va demanar llicència a l'Ajuntament, però encara estava en tramitació. 

L'operatiu, que està sota secret d'actuacions, està coordinat pel jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta i ha generat molta expectació en poblacions com Santa Bàrbara, on també s'ha dut a terme l'escorcoll d'un domicili al carrer Coto Garcia, davant el desplegament massiu durant la matinada d'agents dels cossos policials de l'Estat. 

Comentarios
Multimedia Diari