Una dona de 80 anys es trenca el maluc per la frenada brusca d'un tren a la Ribera d'Ebre

La Plataforma Trens Dignes recull queixes dels usuaris pel ´caos´ del servei en els darrers dies, amb accidents, retards i massificació

19 mayo 2017 18:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Diumenge i ahir dilluns hi va haver novament nombroses incidències al servei ferroviari de les Terres de l’Ebre, que han provocat les queixes dels usuaris. El cas més greu va ser l’accident que va patir una dona de 80 anys, en un tren de la línia de Rodalies R15 el diumenge passat al vespre, a la Ribera d’Ebre. «Quan pensava que estava a punt d’arribar a la seva parada, l’estació de Flix, es va posar de peu. Però encara faltava una mica i llavors el tren va fer una frenada molt brusca i forta que la va tirar contra una porta de vidre», explica al Diari Carme Guillén, familiar de la dona accidentada, que roman ingressada a l’Hospital de Móra d’Ebre amb el maluc trencat i a l’espera de poder ser operada demà dimecres a la tarda. «El tren portava una megafonia errònia. Sembla que aquest territori no existeix i no mereixem un bon servei», lamenta Guillén, la qual confia que Renfe es farà responsable dels fets, a través de la seva assegurança.

Aquesta i d’altres queixes dels darrers dies han estat vehiculades per la plataforma Trens Dignes cap al Síndic de Greuges «davant la falta d’informació de Renfe». És el cas també d’una mallorquina que va pujar al tren per anar de Barcelona a l’Aldea, trajecte que va fer en més de quatre hores. Segons explica, el tren va sortir ja de l’estació de França amb més de mitja hora de retard i va estar aturat en un túnel de la ciutat durant 20 minuts més. «El tren també va parar fins a deu minuts en algunes estacions. No tenia megafonia i no passava el revisor, de manera que si ets de fora no saps ni on estàs», lamenta aquesta usuària.

‘Desmais’

Trens Dignes també ha recollit la queixa d’un estudiant del País Valencià, Jordi Curto, que diumenge va pujar al tren de la línia de regionals que uneix Tortosa amb Castelló i València. Segons detalla, el tren va arribar a Benicarló amb 20 minuts de demora i en portar només tres vagons, els nombrosos passatgers van tenir problemes fins i tot per poder pujar al tren i van continuar el trajecte amuntegats. «Fins i tot hi va haver gent que es va desmaiar», lamenta l’estudiant.

De fet, ahir el Govern valencià va denunciar els continus retards que pateixen els usuaris de les línies ferroviàries d’aquest territori, com succeeix també a Tarragona i l’Ebre, l’altra part pendent del Corredor Mediterrani. Així, el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, va assenyalar que el govern valencià «no permetrà que Foment, Renfe i ADIF, que són els responsables de les obres del tercer fil que s’estan fent a Castelló i que afecten el servei diari de tren, segueixin menyspreant els usuaris».

Incidència ahir a Sant Vicenç

Ahir, una nova «incidència a les instal·lacions» de l’estació de Sant Vicenç de Calders va tornar a provocar retards en alguns trens de les línies de Rodalies R15 i R16, del voltant de vint minuts.

Comentarios
Multimedia Diari