Una empresa de Batea crea una app de gestió de cellers

S’anomena AnaWin360 i és una iniciativa de Terra Alta Consultoria TIC. Recentment ha quedat finalista als premis Rural Apps

25 octubre 2021 09:46 | Actualizado a 25 octubre 2021 09:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa informàtica Terra Alta Consultoria TIC ha quedat finalista als premis Rural Apps. Aquest concurs està organitzat per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de distingir les empreses que han desenvolupat aplicacions mòbils que contribueixen a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer, i que acosten aquests sectors als ciutadans. El projecte terraltí, seleccionat en la modalitat Ruralapps Professional, s’anomena AnaWin360 i és una app pensada per a optimitzar la gestió integral dels cellers, des de la viticultura fins a la gestió amb el Consell Regulador i que integra funcionalitats de traçabilitat, control sanitari de la vinya, de planificació i organització de la collita, quadern de camp i control de feines, entre altres.

Tal com explica Antoni Altés, responsable d’operacions de l’empresa que ha desenvolupat l’aplicació, ja fa temps que col·laboren amb cellers catalans. Això els ha permès veure la necessitat i importància d’oferir aquesta eina. «Fa molts anys que treballem per al món del vi i del celler i tenim apps de traçabilitat alimentària que tenen tant en compte la producció agrària a les finques de conreu com la part enològica i d’elaboració. Fa tres anys vam fer un projecte amb la DOQ Priorat, que és un referent a escala mundial i vam veure una sèrie de sinergies i una necessitat molt concreta. Per això, l’app està enfocada per cobrir les necessitats de gent amb cellers», explica Altés, el qual afegeix que «la nostra app té el fet diferencial, innovador i únic en l’àmbit espanyol que permet que un celler tingui tot els expedients controlats a més de tot el que té a veure amb el Consell Regulador. L’èxit ha sigut crear un producte que resumeix en una aplicació el que el celler podria tenir en quatre», apunta l’informàtic.

L’empresa encara el futur de forma optimista. «La perspectiva a curt termini és incorporar la tecnologia blockchain, que és absolutament disruptiva i revolucionaria en el món de la traçabilitat. Això significa més seguretat i transparència i veracitat en la informació. Al final tot això serveix perquè el consumidor tingui més confiança en el producte. Actualment ja estem tancant acords, i la nostra visió és que l’any que ve bastants consells reguladors facin servir la nostra tecnologia. Acabarem desplegant l’app a tot arreu», afirma Altés.

Pel que fa al premi, l’informàtic celebra el reconeixement i reivindica la necessitat de visibilitzar els projectes sortits des de zones rurals. «Estem molt contents, això ens genera visibilitat i posa en valor el nostre producte i la nostra experiència. Per a nosaltres el premi és un salt qualitatiu i volem demostrar que des d’un poble petit també es poden fer projectes trencadors». D’aquesta manera, Altés apunta que la nova ruralitat també està molt vinculada al sector primari i afegeix que «esta proximitat a la terra és un fet que considerem important a l’hora de treure apps i en fem bandera, ja que creiem que s’ha de defensar».

Comentarios
Multimedia Diari