Una gelada en ple maig afecta la vinya de la Terra Alta

S’han confirmat danys d’entre un 10 i un 90 per cent en 132 hectàrees a Batea, 82 a Vilalba dels Arcs i 18 al terme municipal de Caseres

10 mayo 2018 10:51 | Actualizado a 11 mayo 2018 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Agricultura ha confirmat al sindicat Unió de Pagesos que la gelada que va afectar diverses zones de la Terra Alta la matinada del passat 2 de maig va produir danys en vinya a diverses parcel·les de les poblacions de Caseres, Batea i Vilalba dels Arcs, d’entre el 10 i el 90 per cent. La Generalitat ha fet aquesta valoració a petició del sindicat agrari. 

 Els danys van tenir lloc a les zones a Vall Major i parts finals de diferents valls secundàries que desemboquen a la vall principal, al terme municipal de Batea, amb afectacions entre el 20 per cent i el 65 per cent de brots; a la zona del barranc de Barball, a Vilalba dels Arcs, amb afectacions entre el 30 i 80 per cent dels brots; i a la zona dels Mudefes i Horta del municipi de Caseres, amb afectacions d’entre el 10 i el 90 per cent. 

La superfície total dels danys registrats per la gelada és d’unes 18 hectàrees a Caseres, unes 132 hectàrees a Batea i unes 82 hectàrees a Vilalba dels Arcs, tot i que l’afectació ha estat molt irregular.

 El sindicat agrari ha demanat que els pagesos afectats puguin ser indemnitzats de manera justa i puguin comptabilitzar les pèrdues a l’hora de demanar una reducció dels mòduls de l’IRPF per inclemències meteorològiques.

 Segons recorden des d’Unió de Pagesos, en els últims tres anys, la comarca de la Terra Alta ha patit diverses gelades i pedregades que han afectat de manera important els conreus.

Comentarios
Multimedia Diari