Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una incidència obliga a detenir la càrrega temporal de la central nuclear Ascó I

El succés no ha tingut cap impacte en els membres del públic, ni en els treballadors i tampoc ha suposat cap alliberament d'activitat al medi ambient, de manera que es classifica preliminarment com nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics

Europa Press

Whatsapp
Imatge del complex nuclear d´Ascó, al nord de la comarca de la Ribera d´Ebre. FOTO: J. REVILLAS

Imatge del complex nuclear d´Ascó, al nord de la comarca de la Ribera d´Ebre. FOTO: J. REVILLAS

La central nuclear Ascó I (Tarragona) ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que durant el control del nivell de concentració d'àcid bòric que es fa en el procés de càrrega de combustible en el vas del reactor s'ha detectat que en una de les mostres dels diferents punts de presa el valor era lleugerament inferior a l'especificat en les Condicions Límit d'Operació.

Segons han informat en sengles comunicats l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (Anav) i el CSN, després d'analitzar la situació, i en compliment amb les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF), el titular va decidir iniciar un tractament que es diu boració i que en aquest cas serveix per restablir la concentració d'àcid bòric fins a un nivell superior a allò requerit; una vegada conclosa aquesta acció, s'ha reprès la càrrega de combustible.

El succés no ha tingut cap impacte en els membres del públic, ni en els treballadors i tampoc ha suposat cap alliberament d'activitat al medi ambient, de manera que es classifica preliminarment com nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También