Una mare i un fill són agredits enun atracament a casa seua a la Sénia

Dos homes amb armes blanques accedeixen a un domicili per intentar robar i s'atrinxeren a dins una hora

19 mayo 2017 21:56 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un home de 34 anys i la seua mare de 62 van ser agredits ahir de matinada a casa seua, a la Sénia, quan dos individus, que portaven armes blanques, van entrar al seu habitatge amb la intenció de robar.

Cap a les 6.30 de la matinada, el fill va arribar amb cotxe al garatge de l’immoble familiar, situat al carrer Maestrat. A la casa només hi era la seua mare, dormint al primer pis. «Els dos homes van aprofitar el moment abans de tancar-se la porta automàtica del garatge per entrar», explica al Diari l’alcalde de la Sénia,Joan Moisés.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, un dels dos assaltants va agredir amb un cúter el jove quan encara era dins del cotxe i li va provocar diversos talls a la cara i als braços mentre la víctima s’hi resistia. Finalment, el van immobilitzar amb uns cordes que hi havia al garatge.

Amb l’enrenou, la mare va despertar-se i va baixar al garatge i un dels assaltants la va empènyer i li donà diversos cops que la van fer quedar-se estesa a terra.

El veí de la casa de davant, segons els Mossos, va veure entrar els assaltants, encaputxats, i va trucar la Policia Local. Després d’un moment, van arribar els Mossos d’Esquadra.

En veure la presència policial davant del domicili, els dos assaltants van pujar cap al primer pis, moment en què la mare i el fill van aprofitar per sortir de la casa i van ser auxiliats al moment.

Després que els policies asseguressen les sortides per on podien fugir els homes, es va iniciar una mediació perquè els assaltants s’entreguessen, en va.

Per aquest motiu, segons informen els Mossos d’Esquadra, un equip de l’Àrea Regional de Recusos Operatius (ARRO) finalment va accedir al domicili per detenir els dos homes, que s’havien atrinxerat al lavabo de la segona planta de la casa durant molta estona, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, detenció il·legal i lesions.

Tota aquesta actuació policial es va allargar fins prop d’una hora i mitja, fins a les vuit del matí. «Molta gent encara descansava durant aquelles hores, i l’actuació dels Mossos ha sigut exemplar», valora l’alcalde de la Sénia, Joan Moisés.

Els detinguts són de nacionalitat espanyola i un d’ells té 28 anys i és veí de la Sénia i l’altre és un menor de 17 anys.

«Els assaltants eren coneguts al poble i ja havien realitzat furts, però ningú no s’esperava un robatori amb aquesta violència. Han passat a un nivell superior molt i molt greu», detalla Moisés.

De fet, el detingut major d’edat té cinc antecedents relacionats amb delictes contra el patrimoni. Els dos arrestats passaran a disposició judicial en breu.

L’assalt de dilluns es va produir enmig de les festes majors del municipi, la qual cosa va provocar una commoció evident entre els veïns.

«La família de les dos víctimes té un bar i eren persones que no tenien problemes amb ningú», explica Moisés.

Arran de l’assalt, el fill de 34 anys va haver de ser atès per efectius del SEM, que el van traslladar immediatament a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

L’home va patir lesions greus a la cara provocades amb l’arma blanca que li van afectar un ull que haurà de ser intervingut quirúrgicament, a més d’altres talls a la resta del cos.

Pel que fa a la seua mare, colpejada diverses vegades en diferents zones del cos, va ser atesa al centre mèdic de la localitat i ja ha sigut donada d’alta.

 

Comentarios
Multimedia Diari