Una microcerveseria de Ginestar busca mecenes per obrir un obrador

Ginesart demana prop de 5.000 euros en una campanya de micromecenatge per finançar el projecte de construcció de la nova instal·lació, atès que l´espai actual s´ha quedat petit

19 mayo 2017 20:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La microcerveseria artesanal Ginesart, del petit poble riberenc de Ginestar, ha llençat una campanya de micromecenatge a través del portal Verkami per aconseguir finançament per un nou obrador.

El seu propietari, Xavier Torà, demana 4.800 euros, que s’utilitzaran per a pagar el projecte de redacció de l’edifici que acollirà l’obrador, projectat al petit municipi riberenc. Iniciada fa una setmana, la campanya ha recaptat en aquests primers dies més de 700 euros, raó pel qual Torà és optimista.

Ginesart és una microcerveseria artesanal nascuda fa sis anys, fruit de la passió del seu propietari. Les seves primeres elaboracions casolanes van rebre molt bones crítiques entre els seus amics i assistents a una fira local i van animar a Torà a convertir la passió en una activitat econòmica, complementària de la principal ocupació laboral.

La microcerveseria ha produït el 2015 fins a 3.000 litres de diferents tipus de cerveses i 800 litres de licor de cervesa, que el propietari assegura és el primer de la seva categoria elaborat a Catalunya i a la península, «ideal com a copa després dels àpats. Sorprèn perquè s’espera que tingui gas o espuma, però n’hi ha una cosa ni l’altra. Ofereix una diversitat de gustos que es noten mentre te’l prens».

Entre les cerveses, en comercialitza quatre durant tot l’any, i dues més produïdes de temporada. «Una elaborada amb mel que presento coincidint amb la Fira de la Mel del Perelló i una segona, al setembre, que presento a la fira Raure de Ginestar». Ginesart aposta per la qualitat de l’aigua, per unes cerveses afruitades i carbonatades.

La gamma de productes de Ginesart es pot trobar en la majoria de pobles de la Ribera d’Ebre, en alguns punts de la costa ebrenca, i sobretot a la zona de Tarragona, Barcelona i Girona. «El 75 per cent de la producció surt fora de les Terres de l’Ebre, a Barcelona i Girona», assegura.

La campanya de micromecenatge és resultat de l’èxit de l’empresa, que ha augmentat les vendes de manera considerable arran de la comercialització del licor de cervesa. «He hagut de llogar un altre obrador un parell de cops per a produir, perquè l’actual s’ha quedat petit», apunta al Diari.

«Havia de prendre la decisió entre quedar-me estancat o ampliar. Les expectatives són bones i cada any augmenten les vendes», afegeix. La solució ha estat fer un pas endavant en l’empresa i construir un nou obrador per millorar la seva producció.

Torà disposa del solar i espera, ara, la publicació dels ajuts europeus LEADER de 2016 per a poder-s’hi acollir. Els diners de la campanya de micromecenatge s’utilitzaran per a la tramitació del projecte i la redacció de l’obra. Espera que l’obrador sigui una realitat abans d’un any. Torà prepara una cervesa negra que entregarà als mecenes el dia de la seva inauguració.

Comentarios
Multimedia Diari