Una onzena d'entitats signen un acord per reclamar l'A7 i la gratuïtat de l'AP-7

El document l'impulsa la Federació de Veïns de Tortosa amb l'objectiu d'apujar la pressió perquè arribin solucions per a l'N-340

19 mayo 2017 21:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa ha presentat, aquest dimecres, un acord institucional amb què s'insisteix en la millora de les infraestructures viàries a l'Ebre. En concret, el document exigeix la construcció "prioritària" del tram ebrenc de l'A-7, com a infraestructura "irrenunciable" per al territori. També la gratuïtat de l'AP-7 mentre l'autovia no estigui feta, deixant obert el debat sobre quin tipus d'alliberament de peatges s'ha d'aplicar. El document el signen 11 entitats socials i econòmiques, entre els quals transportistes i conductors, sindicats, empresaris i comerciants i universitats. L'acord vol pressionar per la celeritat de solucions per reduir el col·lapse i la sinistralitat de l'N-340.

La prioritat d'aquest acord institucional és la construcció del tram ebrenc pendent de l'A-7 entre l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp, i la Jana, al Baix Maestrat. Mentrestant, es reclama la gratuïtat de l'AP-7, deixant obert per al debat quin tipus de model de gratuïtat s'hauria d'aplicar. La reclamació "màxima" de les entitats és l'alliberament de peatges tot i que hi ha "consciència" que podria ser "inviable", si es tenen en compte "interessos econòmics" de les parts. "Reclamem la gratuïtat total però si han de ser bonificacions, que siguin les màximes per als camioners", ha dit el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, perquè "no paguin els plats trencats d'aquesta polèmica que els governs han sigut incapaços de resoldre en els últims anys".

"El govern de l'Estat ens ha ignorat i la Generalitat també. Per tant, podem parlar de bonificacions, de gratuïtat per la gent de les Terres de l'Ebre o de gratuïtat total, però en lloc d'escriure-ho als diaris o fer declaracions, que ho facin ja!", ha reclamat Baubí. El president de les associacions tortosines també ha defensat que l'A-7 és "irrenunciable". "Què volem col·lapsar l'AP-7? Les Terres de l'Ebre sempre han estat el forat negre de les inversions de l'Estat i les grans oblidades. La gent jove de les Terres de l'Ebre se'n va en tren a Barcelona i ja no torna. Aquesta és la realitat", ha lamentat.

El document el signen el Montepio de conductors, entitats amb prop de 6.000 socis del territori, l'associació d'autoescoles de les Terres de l'Ebre, la cooperativa de Transportistes de Tortosa (COTRAT), el Campus Terres de l'Ebre de la URV, el centre associat de la UNED, els sindicats CATAC-CTS IAT, la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya, la federació de comercials i serveis de Tortosa, l'associació del Mercat de Tortosa i les associacions d'empresaris de les comarques de l'Ebre (AECE) i de dones empresàries i directives de les Terres de l'Ebre.

L'acord es farà arribar al ministeri de Foment, a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona, a la Generalitat i a l'Ajuntament de Tortosa. "Durant dos mesos s'han dit moltes coses. Cal un seguiment perquè entenem que no es pot començar a fer rotondes a dojo sense tindre l'autopista gratuïta i a això ens hi oposarem frontalment", ha assegurat el president de la federació veïnal. "No es poden construir 11 rotondes que valen 10 o 11, o 12 milions d'euros, sense abans tindre una solució amb el tema de l'autopista: la gratuïtat o la bonificació. Això no és començarà", ha advertit.

Baubí ha agraït a la federació d'associacions de veïns d'Amposta i altres entitats veïnals del Baix Maestrat les protestes setmanals a peu de carretera que es fan amb els talls de trànsit. "Crec que és una eina que no hem de deixar, els hi donem suport però encetem aquesta línia per fer arribar el document les nostres inquietuds a les administracions. Que això que demanen aquí sigui una realitat i se'ns tingui en compte quan es parli d'infraestructures", ha apuntat.

Comentarios
Multimedia Diari