Una operació de quatre hores salva la vida d’un home atacat per cinc gossos a Miravet

L’amo dels animals va marxar del lloc sense auxiliar la víctima, que va estar més d’una hora dessagnant-se en un camí

12 marzo 2018 20:20 | Actualizado a 15 marzo 2018 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un veí del Pinell de Brai es troba recuperant-se a l’Hospital Comarcal de Móra -on ha estat ja intervingut almenys en dues ocasions de les greus ferides a l’esquena i extremitats- després de patir un brutal atac per part de cinc gossos que portava un home.

Aquest va marxar després dels fets i no va prestar auxili. La víctima va romandre més d’una hora dessagnant-se al mig d’un camí de Miravet, fins que finalment va poder ser localitzat pel seu germà.

En arribar al centre hospitalari, no el van poder operar ràpidament perquè tenia poca sang al cos. L’amo dels gossos ha estat imputat pels Mossos d’Esquadra. I no era la primera vegada que protagonitzava fets similars, tot i que les dues ocasions anteriors els episodis no van ser tan greus.

El ciclista va avisar al seu germà

La víctima és un veí del Pinell de Brai de 41 anys. El dissabte passat, cap a les dotze del migdia, va sortir a passejar amb la seva bicicleta. Va agafar el camí de les Flors, que comunica l’esmentat nucli urbà amb Miravet passant pel costat dels dipòsits municipals d’aquest últim poble.

El ciclista, de sobte, es va veure sorprès per l’atac de cinc gossos. Els animals el van mossegar a les cames, als braços, a l’espatlla, etc. Després d’uns minuts, el propietari dels gossos va tocar una trompeta –de les que es fan servir a les caceres perquè els gossos es repleguin– i van marxar del lloc, sense prestar auxili a la víctima, que estava tirada a terra perdent gran quantitat de sang.

El ciclista va trucar el seu germà perquè el vingués a recollir. Com que no facilitava l’indret, no el trobava, per la qual cosa aquest darrer va alertar l’ambulància. Però el personal sanitari, com que no sabia exactament l’indret, no es podia mobilitzar.

Finalment, al cap de més d’una hora, el germà va poder localitzar la víctima, enmig d’un gran toll de sang. El va pujar al seu cotxe i el va baixar fins al nucli urbà de Miravet, situat molt a prop. Allí va ser atès pel personal de l’ambulància i evacuat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, on va arribar cap a les tres de la tarda.

Les greus ferides feien necessària una intervenció quirúrgica. Però la víctima no l’hauria aguantat. La sistòlica era 4 i la diastòlica, 3. La tensió arterial era tan baixa que va necessitar primer una important transfusió de sang. La cama esquerra és la que estava en un estat pitjor. La víctima va arribar a marejar-se per la important pèrdua de sang.

Finalment, l’home, cap a les cinc de la tarda, va entrar en el quiròfan. La intervenció va durar més de quatre hores. No li van poder cosir totes les ferides perquè hi havia parts del cos que li mancava carn.

El propietari dels animals no es va ni apropar per interessar-se per la víctima

Va quedar ingressat a planta. Ahir va tornar a ser operat. En un principi romandrà encara diversos dies a l’esmentat centre hospitalari. Els metges, però, van subratllar que les mossegades no van afectar cap òrgan vital.

Una de les preocupacions que tenen els facultatius és que les ferides es puguin infectar.

Els gossos que van protagonitzar l’atac –van ser cinc, tot i que el grup estava format per vuit– estan preparats per a la caça del porc senglar. El seu amo és caçador.

Experts en caça han apuntat al Diari que quan aquests gossos tenen una presa i s’apropa l’amo, encara la mosseguen més. Per això, en aquest cas el fet que el propietari no s’apropés va evitar que les ferides de la víctima no fossin encara més grosses. Una altra cosa és el fet de marxar del lloc sense interessar-se per la persona ferida.

Fonts dels Mossos d’Esquadra van confirmar ahir al Diari els fets. Els agents van estar investigant el mateix dissabte per tractar de localitzar el sospitós, parlant amb caçadors del poble i també amb vedats. Finalment van identificar l’amo dels gossos. Aquests consten enregistrats a l’Ajuntament de Miravet –com és obligatori– i també porten el corresponent xip.

L’home, de 56 anys, va acudir diumenge, a dos quarts de dotze del matí, a la comissaria de la Policia Autonòmica de Móra d’Ebre, on va prestar declaració en qualitat d’investigat, acusat dels delictes de lesions i omissió del deure de socors.

L’acusat va manifestar que havia marxat del lloc perquè no sabia que les lesions de la víctima fossin tan greus. L’atestat policial seguia ahir encara obert.

Comentarios
Multimedia Diari