Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una sendera turística unirà la façana fluvial i el castell

Recupera un antic itinerari entre els dos atractius de la ciutat en desús fa anys. Les obres han de finalitzar abans del 31 de desembre

Andreu Caralt

Whatsapp
Imatge de l’inici de la passera, al costat de la zona del Club Nàutic, aquesta setmana. FOTO: Joan Revillas

Imatge de l’inici de la passera, al costat de la zona del Club Nàutic, aquesta setmana. FOTO: Joan Revillas

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha posat en marxa els treballs de millora de la façana fluvial del riu Ebre a l’altura de la zona del Club Nàutic. Les obres inclouen una actuació de promoció turística anunciada i esperada fa anys; l’adequació d’una passera entre la façana fluvial i el castell medieval que permeti unir a peu i fàcilment dos dels principals atractius de la capital riberenca.

L’obra es desenvolupa a bon ritme i s’espera que estigui finalitzada abans del 31 de desembre d’enguany, que és el termini màxim fixat. L’obra es desenvolupa a bon ritme i s’espera estigui finalitzada abans del 31 de desembre d’enguany, que és el termini màxim fixat.

La sendera tindrà una amplada mínima d’1,5 metres i recorre un itinerari a peu preexistent que estava en desús en els últims anys. 

La inversió preveu eixamplar l’itinerari allà on sigui necessari, la instal·lació d’il·luminació i senyalització, i adequar tres miradors amb baranes per observar la bella panoràmica de la façana fluvial, el riu Ebre i la mateixa vall de la Cubeta de Móra.

Encara està per determinar si es col·locaran bancs durant el trajecte.

L’alcalde, Joan Piñol, ha explicat que la sendera ha de ser un revulsiu turístic per a la façana fluvial, i ha destacat el seu perfil, apte per a persones de totes les edats.

Els treballs de millora d’aquest entorn es completen amb la urbanització de la zona propera a l’embarcador, on destaca la recol·locació de la pontona de la batalla de l’Ebre on cada 11 de setembre se celebra la tradicional ofrena floral de la Diada.

El global de l’actuació s’eleva a més de 700.000 euros, finançats per un ajut extraordinari del Departament de Governació, per la llei de barris de la Generalitat i per un ajut de 210.931 euros procedent de la Direcció General de Turisme.

L’obra forma part del projecte global de millora de la façana fluvial de Móra d’Ebre, que va començar fa anys amb l’obertura al públic i adequació dels terrenys de l’illa de Saurí, la rehabilitació del passeig de l’Ebre i, posteriorment, del passeig del Pont. La següent actuació prevista en aquest marc és la construcció d’una passarel·la per donar continuïtat al trajecte entre el passeig del pont i l’illa de Saurí.

Més de mig milió d’euros

L’actuació de Móra d’Ebre és un dels dos projectes que han rebut fons de la Direcció General de Turisme a projectes de foment territorial del turisme a les Terres de l’Ebre. 

La segona actuació és una subvenció de 350.000 euros a l’Ajuntament d’Amposta per a l’impuls de diferents actuacions de foment territorial del turisme.

Aquests diners –obtinguts de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET)– serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d’altres.

En el global de Catalunya, la Generalitat ha concedit enguany 3 milions d’euros en subvencions a diferents ens locals de Catalunya, amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de diversos plans de foment territorial del turisme. Una total d’onze projectes han rebut ajut.

Temas

Comentarios

Lea También