Una sentència judicial manté tancat el nou tanatori de Móra la Nova

El jutjat consideraque l'equipament se situa sobre sòl no urbanitzable de valor agrícola, donant la raó a la funerària demandant

19 mayo 2017 23:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nou entrebanc en la posada en marxa del tanatori municipal de Móra la Nova. Una recent sentència dictada pel jutjat del Contenciós Administratiu Número 1 de Tarragona dóna la raó a la part demandant, la Funerària Priorat-Ribera d’Ebre-Terra Alta, i considera que la classificació del sòl on està ubicat l’antic escorxador és sòl urbanitzable de valor agrícola. A més de no respectar els usos de l’antic escorxador, el jutge considera que, abans de concedir la llicència, a l’Ajuntament li era imprescindible modificar les normes de planejament municipal i comptar, abans, amb els informes previs.

El portaveu d’ERC al consistori moranovenc, Jesús Alvarez, afirma que la sentència els dóna la raó, que la llicència és nul·la de ple de dret i que tot el procediment que s’ha seguit amb el tanatori queda afectat.

L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé (CiU), ha explicat que en la documentació ja constava que era zona urbana però en la llegenda del mapa estava qualificat de sistema. «Es demana que això es modifiqui. Es presentarà a Urbanisme la modificació de les normes subsidiàries i es canviarà de sistema a zona urbana».

Bladé defensa, apel·lant la llei d’Urbanisme, que un equipament que tenia anteriorment una activitat municipal en marxa pot continuar mantenint-la tot i el canvi. En aquest sentit, serà també la Comissió qui ratifiqui o no aquest extrem. Malgrat tot plegat, reitera que «la sentència no invalida l’adjudicació que vam fer» i no encarirà el procés .

Un procés ple d’entrebancs

El mes d’abril de 2014, l’Ajuntament de Móra la Nova va adjudicar per segon cop la concessió del tanatori municipal a Funerària Mena. La nova adjudicació fou conseqüència d’una sentència del Contenciós Administratiu de Tarragona que obligà a reprendre part del procés de contractació, arran d’una demanda presentada per la funerària rival.

El nou tanatori havia d’obrir portes a principal de 2014. Es va adequar el segon semestre de 2013 a les instal·lacions de l’antic escorxador municipal. L’equipament està format per un edifici principal de 178 m2 , un edifici annex i un pati tancat. Compta amb un vestíbul-recepció, dues sales de vetlla, un garatge i dependències per al personal.

Comentarios
Multimedia Diari