Una tarda per no oblidar amb els Bombers de Tortosa

Calendari solidari. L’Érica i el Raúl i el riu Ebre al seu pas per Tortosa han estat els protagonistes d’una sessió de fotos molt especial

16 julio 2021 05:40 | Actualizado a 16 julio 2021 05:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els pares de l’Érica i el Raúl, dels Pallaresos, els van portar per sorpresa aquesta setmana a Tortosa. Què anaven a fer, els xiquets no ho haguessen imaginat mai: passar una tarda amb els Bombers, pujar a una embarcació de rescat, navegar pel riu Ebre i ser els protagonistes del Calendari solidari Bombers amb Causa 2022.

«Ho vaig veure per l’Instagram fa temps i em vaig posar en contacte. Ens han trucat aquest any i hem dit que sí», explicava el seu pare, Carlos Oliver. «Els hem portat a Tortosa i no sabien res del que anaven a fer avui. Ens feia il·lusió participar en aquest projecte», deia per la seua banda la mare, Sofía Valiente.

L’Érica està operada del cor a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Els seus pares explicaven que l’han intervingut en fins a quatre ocasions (tres cateterismes cardíacs i una cirurgia el 2013). Just ahir dijous l’Érica complia 13 anys i l’experiència va resultar tot un regal d’aniversari per a ella i el seu germà petit, de 10 anys, que van pujar a l’embarcació de rescat dels Bombers, a Tortosa, amb il·lusió i una mica de nervis.

Així, aquesta setmana s’ha portat a terme la quarta sessió de fotos per al calendari solidari al riu Ebre, amb la col·laboració del Parc de Bombers de Tortosa. La recaptació aconseguida amb els exemplars d’aquest calendari es destinarà a finançar la beca de recerca «Bombers amb Causa», que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils i, també, a projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió atesos a altres centres de Sant Joan de Déu.

L’objectiu de la sessió va ser simular les tasques de recerca i rescat, en medi fluvial, dels efectius del GRAE subaquàtic de Bombers de la Generalitat a bord d’unes barques específiques per aquesta finalitat. La voluntat de la iniciativa també és generar la complicitat dels infants amb el cos de bombers d’una manera divertida i donar-los un moment d’esbarjo, ara més necessari que mai degut a les restriccions provocades per la pandèmia.

El fotògraf en aquesta ocasió va ser l’experimentat Santi Cogolludo, durant molts anys col·laborador habitual del diari El Mundo. Cada any un fotògraf diferent porta a terme les fotografies del calendari.

Més sessions

La de Tortosa ha estat la quarta sessió de les 13 previstes durant aquest mes de juliol i principis d’agost. Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils.

A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2022 i que ja porta recaptats més de 600.000 euros. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i els Pompièrs d’Aran.

Comentarios
Multimedia Diari