Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una vintena de cursos a l’Escola d’Art de Tortosa

Ja es poden formalitzar 
les matrícules de totes 
les accions formatives 
al mateix centre de la Diputació de Tarragona

REDACCIÓ

Whatsapp
Imatge d’un dels cursos monogràfics impartits a l’Escola d’Art de Tortosa. FOTO: ESCOLA D’ART DE LA DIPUTACIÓ A TORTOSA

Imatge d’un dels cursos monogràfics impartits a l’Escola d’Art de Tortosa. FOTO: ESCOLA D’ART DE LA DIPUTACIÓ A TORTOSA

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa inicia l’any 2020 amb una vintena de propostes formatives per al segon trimestre adreçada a tot tipus de perfils. Les activitats van dirigides a alumnes, professionals, artistes i a totes les persones interessades en aprendre i gaudir de l’art, la cultura, la conservació i les noves tecnologies.

El centre impartirà diversos tallers i cursos de ceràmica, des de la iniciació al torn amb baixa temperatura amb tècniques bàsiques per treballar la ceràmica,principalment amb el torn, fins a tècniques com el rakú, d’origen oriental per realitzar peces amb esmalts i pgiments bàsics, corves de cocció i tèniques de decoració.

També s’oferiran tallers de pintura, gravat, dibuix i, concretament, dibuix per còmic. Pel que fa a la restauració, el taller i el projecte ‘Tu ets patrimoni’ posa en valor els records de les persones a través dels objectes, així com el patrimoni popular del territori. A més, aquelles persones interessades en la tapisseria, disposen d’un curs específic per conèixer el sistema de tapissat de capsal.

L’Escola d’Art a Tortosa també presenta accions formatives especialitzades molt diverses, que van des del dibuix de model i la conservació d’escultura moderna i contemporània, fins a cursos de maquetació amb Adobe Indesign o disseny 3D amb eines gratuïtes online. Els estudiants d’aquest curs aprendran a obtenir el fitxer necessari per materialitzar el seu disseny en una impresora 3D, i valorar la viabilitat d’allò creat. S’aprendran les funcions bàsiques per començar a esbossar en 2D i després transformar-ho en model de 3 dimensions.

Propostes familiars

Cal destacar la proposta ‘A pastar fang’ que, en el marc del programa ‘Art en família’, pretén apropar als més petits als objectes d’ús diari des de la perspectiva artística, funcional i ecològica, tot creant i dissenyant objectes de ceràmica per al jardí, la taula i la cuina. L’activitat està a càrrec de l’escultora Berta Esteve i està dirigida a aquells petits creadors d’entre 5 i 13 anys perquè vinguin acompanyats d’una persona major d’edat. Tota la informació dels cursos i la formalització de les matrícules es pot consultar al web www.dipta.cat/eadtortosa.

Comentarios

Lea También